Легендата на Локомотив Пловдив Мртин Камбуров не спира да бележи

...
Легендата на Локомотив Пловдив Мртин Камбуров не спира да бележи
Коментари Харесай

Мартин Камбуров за Локо, Ботев, Берое и до кога ще играе...

Легендата на Локомотив Пловдив Мртин Камбуров не стопира да бележи гол след гол и към този момент е единствено на 40 попадения от абсолютния рекордьор в българския хайлайф Петър Жеков /с 253 гола/. Нападателят, който навъртя към този момент година с екипа на Берое ще се изправи за следващ път в събота против отбора на Ботев. Именно с жълто-черния екип той направи първите си стъпки в професионалния футбол. След това обаче канарчетата му станаха клиенти като състезател на черно-белите и Локо София. 38-годишният футболист показа с какви усеща излиза против Ботев и до по кое време ще играе в изявление за Гонг.

След 16 кръга Берое е на 4-то място, относително близо до водачите. До какъв брой е закономерно представянето в точки и над какво би трябвало да работите, с цел да запазите мястото си в четворката и след края на първенстнвото?

Закономерно е предвид на изиграните мачове досега. Това сме си заслужили и сме на това място. Цялостно е закономерно предвид на играта на тима. Трябва да прогресираме в дуелите против водещите тимове пред нас. В доста случаи не загубихме, само че и не успяхме да спечелим, тъй че би трябвало да надграждаме в тези мачове и да опитаме да печелим и против първите 3 тима, както отбелязва и треньорът.

Получава се разлика сред представянето ви вкъщи и на открито, съгласно теб какво е обяснението?

Не мога да си обясня. Миналата година беше тъкмо противоположното. Навън играехме много сполучливо, а като домакини изпитвахме компликации. Може би би трябвало да намерим салдото, с цел да можем да печелим и като посетители. Треньорите могат да дадат по-точна оценка, въпреки всичко съм на терена и по-трудно мога да направя точна преценка.

Спечелихте в предишния кръг с 6:0 против Верея. От тази позиция с каква настройка ще методите в дербито на Тракия против Ботев Пловдив?

Разбира се, толкоз безапелационна победа дава самочувствие преди идващия мач, само че осъзнаваме, че Ботев Пловдив е сериозен противник, който най-вероятно ще попадне в топ 6. Отборът е доста стойностен с класни реализатори, ще ни бъде много мъчно. Ние обаче също сме добър отбор, ще отидем в Пловдив да се надиграваме и да печелим точки, даже да спечелим мача и да се отдалечим от тях.

Миналия месец отстъпихте против тях за Купата на България след осъществявания на дузпи. Смяташ ли, че отпадането може да ви се отрази в психически проект?

Не, не би трябвало да ни се отрази, само че загубата ни тежи доста. Дузпите са лотария и всичко може да се случи, само че може би би трябвало да съжаляваме, че не успяхме да вкараме гол в мача и да го решим, само че не можем да се върнем обратно. В добра поредност се намираме в шампионата и играем добре, имаме самочуствие да създадем мощен мач в събота и да победим.

Наказвал си Ботев Пд 10 пъти и като легенда на Локомотив Пд. Това ли е тимът, против който си най-амбициран да се доказваш?

Не, не разделям тимовете, само че против Ботев съм играл и като футболист на Локомотив много дербита и тръпката е доста по-различна, само че не ми е самоцел да се потвърждавам против Ботев. Играя по идентичен метод срешу всички тимове от Първа лига.

Как ти въздействат почитателите на „ жълто-черните “ тогава?

Мотивиращо е, когато стартират да скандират моето име от първата до последната секунда с отрицателни страсти естествено, само че те ми работят много стимулирищо и ме приканват да се разпределям още повече на терена. Никакви неприятни усеща не тая към публиката на Ботев Пловдив.

Сега се намираш в страхотна форма, отбелязал си 7 гола в последните 7 мача и общо станаха 213. Нека ти задам клиширания въпрос, каква е тайната да бележиш толкоз доста и на 38 години?

Доста се приказва за годините ми, само че за мен те са просто цифра, значимото е по какъв начин се чустваш, само че най-основното е да си вършиш работата. Не бих стоял на терена, единствено тъй като съм Мартин Камбуров и да се посрамвам, а в противен случай, би трябвало да съм задоволен от себе си първо и по-късно да удовлетворя треньорите, управлението и публиката също за дадения тим, в който играя. Няма рецепта по какъв начин се получават нещата, това си е до индивида. Старая се да извършвам отговорностите си, а с цел да бъдеш голмайстор, би трябвало да ти е вродено възприятието и да имаш гений, не може всеки да бъде подобен.

Остават ти 40 гола до върха на Петър Жеков. Докога и кое те стимулира да гониш връх след връх?

На тези години може би върховете ме стимулират. Не знам докога ще играя. Сега имам контракт до лятото, уповавам се да съм здрав и да го извърша, а към този момент управлението, публиката, градът в случай че имат предпочитание, ще се договорим за нов контракт вероятно. Докрая ще се постарая да въвеждам колкото се може, повече.

За националния тим таиш ли вяра, че Петър Хубчев ще те извика, откакто и Георги Петков се завърна?

В националния тим би трябвало да играят намиращите се в най-хубава форма. Петков си го заслужи и потвърди, че на 42 години е в добра форма. Кой би трябвало да бъде викнат, Хубчев преценя. Националният ни тим играе добре и не би трябвало да се вършат драми. Жалкото е, че постоянно се съпоставят поколенията с това от 94-а, само че би трябвало да бъдем реалисти, тъй като имаме едно сходно в историята и всички футболисти играеха в влиятелни клубове като Атлетико Мадрид, Байрен Мюнхен и така нататък Сега се съпоставяме прекомерно доста и нашите играчи не са на това равнище сега. Дали ще се викне един състезател или различен за избран мач, няма да бъде огромна и фрапантна разлика. Хубчев си прави работата добре и както споделя, нямаме футболисти, които да създадат разликата. Трябва да се сплотява колективът, да има поддръжка от почитателите и от медиите също.

В рамките на 7 дни предстоят 3 тежки дуела - против Ботев Пловдив, Черно море и Ботев Враца. Готов ли е Берое да вземе максимума и да продължи да диша във врата на водачите?

Това е задачата, само че първият мач с Ботев Пловдив е рубиконът и в случай че вземем мача, ще имаме добра основа за всички дуели до края на полусезона. Ще се опитаме да вземем оптимално доста точки и да се приближим до Левски. От нас зависи, в случай че желаеме да надграждаме. Нашият ментор е максималист и желае да се развиваме, а освен да се задоволяваме с 4-то място, единствено и да сме единствено на 2-3 точки преди петия в класирането.

Тогава каква е задачата пред тима?

Лига Европа ни е сложена като цел от управлението. След отпадането от шампионата за Купата на България би трябвало да се съсредоточим и да печелим оптимално доста точки, в случай че желаеме да бъдем трети или четвърти, с цел да имаме очаквания за европейския шампионат.

Твоята персонална цел като голове?

Не си ги слагам като цел. Разбира се, в случай че въвеждам повече, ще има повече точки и отборът. Първо, да си свършва работата на терена, от там ще има облаги и за тима. Когато той играе мощно, ще въвеждам и голове. Сега Вандерсон, Боби Цонев и другите започнаха да вкарват повече, което е радващо и в случай че на Камбуров не му върви в дадения ден. Берое не трябва да е подвластен от един футболист. Мисля, че се оправяме и се надявам да продължим с положителното равнище.

Споменахме неведнъж годините, в тази връзка, въпреки и да си отричал, би ли се занимавал с треньорството в бъдеще?

Не желая да споделям в никакъв случай, тъй като не се знае. Засега нямам упоритости, само че може да се случи. Не съм взимал лиценз и нямам приоритет все още да стана треньор, само че в никакъв случай не се знае. Може след време да размисля и да си трансформира мнението, не съм краен човек. Ще забележим по-нататък.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР