Легендата на Локомотив (Пловдив) и българския футбол Христо Бонев говори

...
Легендата на Локомотив (Пловдив) и българския футбол Христо Бонев говори
Коментари Харесай

Бонев: Разговарях с новия собственика на Локомотив

Легендата на Локомотив (Пловдив) и българския футбол Христо Бонев приказва пред " Тема спорт " след дербито с Ботев. 
Прочетете още
Г-н Бонев, коментарът ви за успеха на Локомотив над Ботев в борбата за Пловдив?

- Всички, които обичаме Локомотив, сме доста удовлетворени и щастливи от този триумф. Не беше елементарно, само че е сладко. Александър Томаш бе усложнен при избора на единадесеторката, тъй като имаше куп проблеми в навечерието на конфликта. Двамата централни бранители Луан и Райън Бидунга бяха контузени. Някои от новите попълнения пък не бяха в нужната кондиция, с цел да оказват помощ на максимума.

Когато видях състава преди мача, се учудих доста, че 18-годишният наш младеж Тодор Павлов стартира като титуляр в центъра на отбраната до различен артикул на академията ни Мартин Паскалев. Това породи доста въпросителни у мен, защото Ботев разполага с доста чужденци. Но със започването на дербито се видя, че нашите футболисти са го приели драговолно и надделявахме в единоборствата.

За мен успеха е невероятна наслада. Чувствам го като свое обвързване да поздравя Томаш за смелостта, която прояви, да сложи на извънредно значим пост в защитата 18-годишния Павлов. Едно момче, което беше играло до момента единствено две минути. Именно то ни накара да се усещаме още по-горди

Четирима души от състава бяха от нашата школа - Тодор Павлов, Мартин Паскалев, Бирсент Карагарен и Митко Илиев. Те бяха гръбнакът на тима в този дуел.

- Кое ви изненада в конфликта?

- Трудно мога да кажа, че се получи дерби, тъй като Ботев излезе единствено с един българин в стартовия си състав - Виктор Генев. Не зная по какъв начин треньорът им е обяснявал на чужденците, че дербито е толкоз значимо и прочувствено. Че би трябвало да излезеш с чест от него. След последния съдийски сигнал стана чудото. Всички, които обичат Локомотив, бяха на деветото небе. Искам да пожелая още повече триумфи на тима.

- Има ли още какво да се желае от Локо Пловдив?

- Сашо Томаш тества много футболисти. Дава късмет на младите. На пейката имаше още трима наши юноши. Голямо отлично и за шефа на нашата ДЮШ Димитър Палазов, който дружно със своите треньори прави това знамение на фона на нежеланата ни тернировъчна... мъчно ми е да кажа база. Много е нежелано положението за занимания, изискванията. Въпреки това в школата съумяват да работят вярно, да управляват целия развой. Виждаме в края на краищата какъв е резултатът на фона на двата титулярни състава.

- Не може да не ви попитаме за случаите, които помрачиха дербито...

- Аз считам, че тези неща не отиват на двата тима, на дербито. По принцип виждам единствено футбола на терена, само че това, което направиха група хора от агитката на Ботев, хвърля съществено леке върху историятa на един извънредно огромен български клуб. Аз персонално съм изиграл доста дербита, в които битката постоянно е била единствено на терена, и сме побеждавали, и сме падали, само че всичко е било единствено на игрището. Приятелството и положителните връзки и до момента са извънредно позитивни. Жалко е това, което се случи.

- Как виждате Локомотив Пловдив в бъдеще?

- Тази победа е значима повече за самочувствието на футболистите, треньорите и ръководителите. Но сега Томаш е индивидът, който построява съвсем нов тим. Налага и нова скица. Мисля, че след време всички ще бъдем удовлетворени от работата, която се прави.

- Новата естрада " Бесика " е съвсем подготвена, представяте ли си я към този момент претъпкана?

- Това ще е нещо велико, фантазия, която ще е действителност. Всички трибуни ще наподобяват като " Бесика ". Преди мача с Ботев се видях с някогашния притежател Христо Крушарски и с сегашния Адам Сотков. Огънят, който се възпламенява в тях, още гори. За Крушарски е известно, само че към този момент и Адам е запленен от концепцията Локомотив. Това дава да се разбере, че той ще поеме с цялата съвестност развиването на нашия клуб и това ме удовлетворява.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР