Легендата на Левски - Стефан Аладжов, сподели впечатленията си пред

...
Легендата на Левски - Стефан Аладжов, сподели впечатленията си пред
Коментари Харесай

Стефан Аладжов: Левски трябва по-рано да си решава мачовете

Легендата на Левски - Стефан Аладжов, показа усещанията си пред " Тема Спорт " за успеха на сините над Пирин с 1:0 на " Герена ". Рекордьорът по мачове за столичани приказва и за идния реванш в третия квалификационен кръг за Лигата на конференциите против Хамрун Спартанс. Той посочи положителната игра в отбрана на " сините ".

Г-н Аладжов, Левски победи Пирин с 1:0 в мач от Първа лига. Как ще коментирате играта на сините против орлетата?

- Победата пристигна мъчно, футболистите на Левски сътвориха доста положения, само че и направиха много пропуски. Трябваше още през първото полувреме в началните минути да си вкарат опциите и да решат бързо изхода на мача. Но има и такива дуели. Най-важното е, че Левски завоюва трите точки, което е от голяма важност при започване на шампионата. Лошото е, че срещите, които бяха отсрочени, са против сложни съперници като Славия и Черно море. По стратегия след реванша против Хамрун Спартанс Левски би трябвало да гостува на Лудогорец, като още веднъж сините ги чака тежък мач. Но към момента няма изясненост дали дуелът с разградчани ще бъде отсрочен.

Продължава ли Левски да изпитва компликации против пo-затворени тимове, или минималният триумф над Пирин се дължи на липса на класа в завършващата фаза?

- В момента Станимир Стоилов прибягва до рокади, с цел да починат главните футболисти преди реванша с Хамрун. Нормално е да прави това. Не знам на какво се дължат тези пропуски в офанзива. През предишния сезон Левски би Пирин с 3:0 като посетител, само че в този момент взе три точки единствено с 1:0 на " Герена ". Може би в Благоевград съперникът игра по-отворено. Единственото хубаво бе, че се завоюваха трите точки. Просто сините би трябвало по-рано да си вземат решение мачовете, тъй като да водиш с един гол е подло и рисково. Видяхме, че Пирин имаше две-три статични положения в края на мача, от които можеше да сътвори рискове за Пламен Андреев.

Какви са ви упованията за реванша против Хамрун Спартанс в четвъртък, откакто Левски има задатък от 1:0 от визитата си в Малта?

- Ако сините си бяха вкарали дузпата през първото полувреме, резултатът можеше да е по-различен. Не упреквам Филип Кръстев за пропуща, тъй като на всеки се случва да пропусне от бялата точка, само че пък по-късно вкара единственото попадение в края на мача с красиво отиграване. Това го има във футбола. Левски би трябвало да си довърши работата и да в профил малтийския отбор. Сега на " Герена " още веднъж ще има цялостни трибуни и почитателите оказват помощ доста. Те са 12-ият състезател за сините, а и теренът и изискванията за игра ще са пo-добри от преди седмица. Левски би трябвало, без да подценява съперника, рано да си реши дуела. Все отново от европейските мачове се получават положителни пари, които влизат в касата на клуба и са нужни сега на сините. ЦСКА има по-трудна задача в четвъртък, откакто загуби с 0:1 в София от Сейнт Патрикс.

В България съществува поговорката, че не би трябвало да се поставя каруцата пред коня, само че възможният противник на Левски в плейофа ще е изгубилият от двойката АЕК Ларнака - Партизан Белград. Кой е пожеланият противник за сините?

- Може би АЕК Ларнака е по-лесният и реализуем тим. Но дано сините продължат да мислят мач за мач и първо да отстраняват Хамрун Спартанс. След това ще се проучва бъдещият съперник.

Какво ви прави усещане в играта на Левски от началото на сезона? Има ли състезател, който да изпъква над останалите?

- В момента Левски се показва добре и на равнище. Но отново ще се повторя, че бяха отсрочени мачове с доста сложни съперници. Трябва да бъдат взети, когато се изиграят. Лошото е, че няма изясненост по кое време ще се случи това. Постоянно се вършат разбърквания в програмата за шампионата. Нещата на " Герена " вървят добре и то най-много в евротурниpите. Но не би трябвало да прескачаме Хамрун Спартанс. Необходимо е и малтийците да бъдат победени още веднъж.

Като че ли дейностите в отбрана се оправиха и защитата позволява доста малко рискове пред личната си врата?

- Да, тъкмо по този начин е. В отбрана футболистите стоят устойчиво и рядко се пропукват. Имат добър синхрон. Това е належащо, тъй като и в шампионата към този момент няма слаб съперник. Станимир Стоилов се преценява с това и прави непрекъснато рокади в отбора и схемата на игра. Това е маратон, в който би трябвало да се играе на най-много и на двата фронта.

Роналдо означи първото си попадение в шампионата. Започва ли бразилецът да разкрива капацитета си?

- Това е доста хубаво. Вече повече футболисти бележат голове за Левски. Роналдо стартира да набира скорост и е доста нападателен в офанзива, а в доста моменти оказва помощ и в отбрана.
 Дани Боримиров: Предпочитаме да вършим дребни крачки, само че те да са градивни за Левски
Дани Боримиров: Предпочитаме да вършим дребни крачки, само че те да са градивни за Левски

" Вярваме, че европейските клубни шампионати могат да оказват помощ финансово на клуба "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР