Легендата на Левски Георги Иванов говори пред колегите от “Блиц”

...
Легендата на Левски Георги Иванов говори пред колегите от “Блиц”
Коментари Харесай

Гонзо: Батков стори чудеса, но си тръгна по отвратителен начин от Герена

Легендата на Левски Георги Иванов приказва пред сътрудниците от “Блиц” за първи път, откакто напусна Черно море преди към два месеца. Гонзо разкри за какво е решил да си тръгне от “Тича” и даде мнението си за моментната обстановка при “сините”.

“Слуховете в никакъв случай не са ме интересували и няма да ме интересуват. Напуснах Черно море, тъй като аз по този начин взех решение. Никой не ме е притискал да си потеглям. След четири загуби един заслужен човек би напуснал, без да чака да го уволнят. Освен това, когато си депозирам оставката, го върша, тъй като съм анализирал обстановката, проблемите и съм взел трезво решение. Не съм от тези, които си пишат молбата за овакантяване с тайното желание да ги спрат и да скъсат оставката им ", стартира описа си Гонзо.

“След загубата от Септември усетих, че нещата не вървят, само че си споделих, че може да е нещо краткотрайно. След това няколко наши футболисти бяха извикани в националните тимове - в мъжкия, младежкия и юношеския. Хасани пък получи повиквателна от Алжир. Когато те се върнаха в Черно море, аз не можах да позная отбора. Нямаше мотивация в тях. След тази пауза при нас настъпи отрицателна смяна. Загубихме от Берое, по-късно и от ЦСКА, унизително отстъпихме на Монтана за Купата. Веднага след мача заявих на футболистите в съблекалнята, че това е бил последният ми дуел отпред на Черно море, а на другия ден подадох оставка ", добави още за случилото се на " Тича " именитата деветка.

“Ръководството на Черно море оставя треньорa да работи. Моделът на ръководство е превъзходен. Всички играчи съм ги избрал аз. Разделих се с най-хубави усеща с шефовете, тима и почитателите. Желая им триумфи, само че за мен Морето към този момент е затворена страница в моя живот. Случиха се доста неща, с цел да се провалят прехвърлянията на Франсис Нар, Бабатунде Адениджи и Боян Йоргачевич. Първо, Левски играеше в евротурнирите, а аз не можех да очаквам. След това от клуба не се схванаха с футболистите и прехвърлянията пропаднаха. Убеден съм, че в случай че бяха пристигнали в Черно море, те щяха да получат късмет и да се развият”, добави още Иванов.

“Мапуку, Буш, Гомес и Обертан имат качества. Нима поставяте под подозрение Обертан и Гомес? Друг е въпросът, че те не бяха провели цяла подготовка и се включиха в придвижване към състава. Няма по какъв начин стремително да се приспособяват към тима и към страната. Делио Роси е треньор с огромна визитка и триумфи зад тила си. Да не забравяме, че той също не организира лятна подготовка, което е от изключително значение за един ментор. Освен това, с цел да заиграе даден тим добре, с цел да го стабилизираш, първо би трябвало да започнеш от отбраната. После е идващият стадий. Няма по какъв начин с магическа пръчка Роси да трансформира Левски в голова машина. Вижте съперниците на отбора - Лудогорец и ЦСКА, си резервираха ядрото на състава от предходната година, а на " Герена " се стартира от нулата. Така че - моят съвет е следният: " Търпение, самообладание и отново търпение”, убеден е Гонзо.

“Длъжността " състезателен шеф " не е закрита в Левски, а единствено и смениха името. Боримиров свърши доста неща и искаше да помогне на тима. Работил съм с него и знам, че постоянно е работил с жар и с голямо предпочитание. На Букарев му поисквам триумф. Дано се оправи, тъй като отговорността в Левски е ужасно голяма. Не съм давал пари на клуба. Помагал съм финансово на някои играчи в оня интервал, в който три-четири месеца не бяха плащани заплати. Всичките притежатели, с които съм бил дружно на " Герена ", дадоха доста на клуба. Батков стори чудеса, само че си потегли по непоносим метод. То по този начин си потегля по принцип всеки от Левски. След това триото Иво Тонев, Сашо Ангелов и Николай Иванов също работеха на високо професионално равнище. Бяхме застрашени съществено да не получим лиценз. Просто се спасихме безусловно в последния миг. Те обаче съумяха да предотвратят голям позор. В противоположен случай щяхме да играем по селските групи или да се чудим по какъв начин да сменим името на клуба, по какъв начин да го прекръстим”, споделя някогашният шеф на “Герена”.

“Аз ще кажа една друга истина. Дълговете на Левски бяха тъкмо 1 700 000 лв.. Помните, че стартира акция с почитателите. Нека не ме схващат неправилно многочислените последователи - те са благосъстоянието на Левски. Но знаете ли какъв брой пари се събраха? Само 150 000 лв.. Имаше хора, които бяха небогати, само че извадиха пари - кой колкото може. Което е похвално. Но за жалост събраната сума се оказа извънредно незадоволителна. Сега и Спас Русев влага доста средства и съм уверен, че Левски е в положителни финансови ръце. До януари не считам да работя. Насъбраха ми се много години, през които не съм имал време да почивам. Все правех нов тим, все привличах футболисти и работех непрекъснато. Изхабих се душевен най-много, тъй като стресът е огромен”, приключи именитият голмайстор на Левски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР