Легендата на Левски Божидар Искренов разкри, че в кариерата си

...
Легендата на Левски Божидар Искренов разкри, че в кариерата си
Коментари Харесай

Божидар Искренов: Съжалявам само за едно в кариерата си

Легендата на Левски Божидар Искренов разкри, че в кариерата си съжалява единствено за едно – провален трансфер в Щутгарт.

Това се случва през 1983 година, когато " Радостта на народа " е получил предлагането от немците, само че поради " деликатна обстановка " до договорка не се стига.

Искренов бе посетител в подкаста " Фактор ", в който описа и други любопитни детайлности от кариерата си.

" Съжалявам за едно-единствено нещо и това беше доста от дълго време. Свързано с кариерата ми. За един провален трансфер в Щутгарт. Имаше едно предложение от Щутгарт, само че това беше през 1983 година. Първият път, когато ги отстранихме. Вторият път аз не играх. Там направихме 1:1, а тук на " Васил Левски " ги бихме 1:0. Не съм отказал аз, обстановката беше малко по-деликатна ", съобщи Божидар Искренов.

Искренов разяснява и за какво не игра на Световното състезание в Съединени американски щати през 1994 година.

" Не участвах, тъй като по този начин съм решил. Имах покана, бях в разширения състав и трябваше да пътувам. Ние дори се снимахме за календара в Драгалевци, бях взел стадиона по това време. Там направихме фотосите. И аз им споделих, че няма да отида на Световно състезание и си потеглих. И не скърбя за това ", сподели още Искренов.

Гибона, както го назовават почитателите на футбола, си спомни и за прехвърлянето си в ЦСКА и изненадата от първата му подготовка с " алените " на " Българска войска ".

" От Ботев Пловдив трябваше да се прибера в Левски, само че там станаха някои неща. Аз нямаше какво друго да направя, видяхме се с Вальо Михов разбрахме се и на 31 декември подписахме контракт с ЦСКА. На 4 януари беше първата ми подготовка на " Българска войска ". Беше ми доста необичайно, тъй като ме повика домакинът Бай Добри и ми сподели: " Ела да видиш нещо ". Качихме се на козирката на стадиона и там беше написано в снега: " Добре пристигнал, Гиби ". Беше ми доста необичайно, аз го гледах и не можах да допускам, че е истина. Тогава оцених, че хората те одобряват, тъй като ти към този момент си в този клуб и ти пожелават добре пристигнал в този клуб. Имах хубави моменти в ЦСКА. Бяхме прелестен тим, взехме Купата на България. Беше доста прелестно, само че други фактори попречиха на това да си потегли. На мачовете на ЦСКА на " Българска войска " идваха левскари да ме гледат. Бяха в Сектор " Б " и никой не ги закачаше. Нямаше проблем сред почитателите на двата клуба. Имаше задоволително хора, които не бяха закачани и обиждани ", спомни си той.

А за това по кое време ще забележим новия Божидар Искренов, той отговори: " Нямам концепция дали в миналото ще се роди нов Божидар Искренов. Искам да го видя, с цел да видя какво съм представлявал. Надявам се, имам двама внука. Единият може да бъде като чичо си хокеист, а другият като дядо си футболист. Надявам се, тъй като майка им е спортна натура, татко им е спортна натура, чичо им, дядо им. Животът ще покаже. Времето ще покаже ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР