Легендата на българския волейбол Антонина Зетова описа като вяла играта

...
Легендата на българския волейбол Антонина Зетова описа като вяла играта
Коментари Харесай

Тони Зетова: Нашият тим показа, че когато е концентриран, може да смаже и най-добрите!

Легендата на българския волейбол Антонина Зетова разказа като вяла играта на националките против Германия в осминафинала от европейското състезание в Баку (Азер). Момичетата позволиха загуба с 2:3 (25:14, 20:25, 25:16, 19:25, 11:15).
 България - Германия 2:3 @@@
" Играта на девойките беше вяла и мудна - удостовери Тони Зетова. - Вероянто денят отмора ги извади от темп, тъй като преди този момент изиграха 3 срещи от по пет гейма. Момичетата имат и справедлива причина. Част от тях бяха изумени от вирус, само че това не може да е опрощение. Германия са неуместен противник. Жалко е, тъй като видяхме по какъв начин на това състезание убивахме всички тимове в първия гейм. След това настъпа някакъв проблем, който не мога да си обясня. Той е и на ментално, и на техническо равнище. Нашият отбор сподели, че когато е съсредоточен, може да смаже и най-хубавите. Имаме невероятни състезателки, само че те не могат да поддържат равнището през цялата среща. "
 България - Германия 2:3 @@@

Националките изтърваха страховит късмет, тъй като при триумф щяха да отидат на четвъртфинал против домакина Азербайджан. Сега отборът ще завърши в зоната 9-о - 12-о място. Това е най-хубавото достижение за националките от 2009-а година насам. Тогава тимът остана осми.Над всички в дуела с Германия беше Елица Василева. Тя записа 23 точки, само че немските състезателки в решителните моменти се концентрираха върху нейната игра.Тони Зетова записва своя първи огромен триумф като треньор преди броени дни. Тя изведе женската групировка (до 23 г.) до бронз от международното състезание в Словения.

" Постижението е историческо - разяснява младата специалистка. - Още през цялото време споделих на девойките, че моята упоритост е да играем крайна четворка. Цяло лято работихме и имах вяра, че можем да го създадем, тъй като познавах отбора. Обърнахме внимание на мощния сервис, блока и контраатаката. "

Зетова е съперник на новите правила, по които се игра шампионата в Словения. Според тях спечелилият се взема решение във формат 4 от 7 гейма, а всяка една част е до 15 точки. " Не е уместно за волейболистите - изясни Тони Зетова. - Необходимо е да се вършат тактически промени по постовете. Освен това ниските разпределители ще би трябвало да изчезнат. В сегашния формат имаш по-реална опция да догониш противника.

" България Днес "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР