Легендата на българския футбол Красимир Балъков разкри в предаването Тази

...
Легендата на българския футбол Красимир Балъков разкри в предаването Тази
Коментари Харесай

Балъков призна, че е отказал на няколко пъти да стане спортен министър

Легендата на българския футбол Красимир Балъков разкри в предаването " Тази неделя " по bTV, че е имал няколко оферти да стане състезателен министър, само че ги е отказал.

Според него Българският футболен съюз, колкото и да желае, не може самичък да направи измененията, от които се нуждае най-обичаният спорт, с цел да вървим напред. Нужна е и солидна помощ от страната в тази тенденция.

" За да има конкурентна среда във футбола, сме подвластни от бюджетите на клубовете. Има такива с положителни бюджети, само че са доста малко, и по тази причина няма конкуренция в шампионата ", разяснява някогашният полузащитник.

Той направи съпоставяне сред своето потомство и сегашните младежи. " И в този момент имаме млади и надарени футболисти, само че равнището на конкуренцията е доста ниско и по тази причина не могат да израснат като футболисти. При нас, през 94-а имахме правила, школи, бързо излязохме в чужбина, а в този момент младите не могат да излязат на открито. Отиват да играят в Румъния и Турция. "

" Животът се промени доста. Преди изискванията бяха доста по-различни. В последните 20 години технологията навлезе мощно във футболния бизнес, а ние останахме доста обратно и като инфраструктура, и като софтуерно развиване. За да се промени това нещо, би трябвало голяма поддръжка от страната. Никой не може да ме убеди, че БФС може да направи смяната самичък ", безапелационен е той.

" Футболът е обществен артикул. Ако не инвестираш в него, младото потомство ще бъде доста по-недоволно. Не може с изработката на едно осветяване да споделяме, че оказваме помощ на футбола. "

Балъков разяснява и назначението на дъщерята на Христо Стоичков - Михаела, за шеф в Професионалната футболна лига: " Помислих, че не е допустимо, само че ще бъде забавно. Фамилия Стоичкови са дейни хора, обичат да има промени, да се работи в името на българския футбол, а това значи, че ще бъде забавно ", добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР