Легендата на българския футбол и испанския гранд Барселона – Христо

...
Легендата на българския футбол и испанския гранд Барселона – Христо
Коментари Харесай

Феновете на Барса отсекоха: Стоичков е №3 в историята!

Легендата на българския футбол и испанския гранд Барселона – Христо Стоичков, беше определен от каталунските почитатели за №3 в влиятелна ранглиста, оповестява „ Мач Телеграф “. Според последователите на Барса Камата е в  челната тройка при най-значимите прехвърляния в историята на клуба. Най-важните фактори за установяване на позициите в класацията са сумата, за която играчите да закупени, и представянето им с червено-синята фланелка.

Първи в класацията е бразилският вълшебник Роналдиньо, който завоюва безапелационно вота на почитателите с 44,8 %. Втори е именитият нидерландски Йохан Кройф с 23,5%. Всички останали огромни футболисти, минавали през „ Камп Ноу “, са събрали малко от вота на последователите, само че най-вече от тях е точно Христо Стоичков с 4%.

Каталунският вестник „ Спорт “, който направи анкетата, разяснява за Камата: „ Стоичков записал името си със златни букви в историята на Барселона, откакто оказа помощ доста за първия КЕШ на клуба, а също така вкара 117 гола в 255 мача да отбора. Ицо подписва с Барса при започване на 90-те след два паметни мача с ЦСКА против каталунците в евротурнирите. Цената му е 4 000 000 $, които по това време са много пари “.

След Христо Стоичков в класацията се подреждат величия като Луис Енрике, Луис Суарес, Дани Алвеш, Марадона, Роналдо, Ривалдо Неймар, Куман, Фиго и Тиери Анри.  

Лионел Меси не е включен в гласуването на почитателите, тъй като той се води младеж на Барселона, откакто клубът го притегля от аржентинския Нюелс Олд Бойс още като дете.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР