Легендата на българския футбол Христо Стоичков обясни какво го е

...
Легендата на българския футбол Христо Стоичков обясни какво го е
Коментари Харесай

Група идиоти не прави страната ни идиотска, нали?

Легендата на българския футбол Христо Стоичков изясни какво го е предизвикало да се разплаче в ефир при разискването на расистския скандал на България - Англия. Легендарният номер 8 не съумя да сдържи сълзите си в ефир при разискването на случилото се .
" Стана непринудено. Видях стадиона, на който съм претърпял толкоз хубави и мощно прочувствени моменти. Стадионът, на който с тима на България, сме водили толкоз доста борби. Ние и публиката – в едно. Бяхме го трансформирали в непревземаема цитадела и всички имаха почит от нас. А в този момент – какво? Знайни и незнайни по света започнаха да се гаврят с нас! Говорят за расизъм, какъвто действително няма в България.
Група идиоти не прави страната ни идиотска, нали? Затова внезапно почувствах уязвимост. Три-четири пъти ми се е случвало в живота, само че когато няма по какъв начин да реагираш или да се противопоставиш, сълзите просто напират. И за няколко минути си като в безтегловност. Не се владееш. Няма по какъв начин. Така се случи и в студиото, когато видях какво посочваха ", съобщи Стоичков пред " Труд ".
На питане дали има нещо, което би го предиздвикало да се откаже от България: " Разберете го един път вечно – и да желая, няма по какъв начин да стане. Зад всички мои триумфи стои името България. „ Златна топка “, „ Златен Онз “, „ Златни обувки “ … В моята област, която вълнува милиарди хора по света, аз съм сложил България на картата на триумфа. Хубав, неприятен Стоичков – това са обстоятелствата! А това кой по какъв начин си ги разяснява, в никакъв случай не ме е вълнувало. Само бих посъветвал недоброжелателите си да употребяват силата си да създадат нещо огромно в живота, а не да се занимават със Стоичков. На мен от 1992 година няма по какъв начин да ми навредят ", добави той и изясни дали има ярък лъч за смяна в българския футбол .

" Знаете ли онази ария „ Дали аз закъснях или времето бързаше “?. За БГ футбола и двете неща важат за жалост. Тези промени, за които в този момент приказват, трябваше да започват още през 2006-а, когато ни отупаха като брашнян чувал. Още тогава се разбра, че сме дънна риба. Но тогава в БФС някои взеха решение да се вършат на Батето. Да щракат с пръсти, да викат „ Наздраве “ и да сменят треньор след треньор. Колко имена бяха изхарчени, ей по този начин, с лека ръка! Мен ме оставете! Казах ви, че от 1992-а няма по какъв начин да ме бутнат. Да ме разклатят – да, но… Както и да е. Каквото повикало – това се обадило.
Дано се появи човек, който да посвети живота си на изваждането на футбола ни от будната кома. Но къде ще го намерим … няма кой да ни каже даже. Твърде дълго се говореха нелепости от рода на „ Ама и ние сме играли на неприятни стадиони, само че станахме положителни футболисти! “ Да, по този начин е, само че тогава и другите не играеха на доста по-добри терени. А в този момент като вървя да върша изявленията по водещите европейски клубове, все едно влизам в галактически бази. Барокамери, ултамодерни апарати за възобновяване, медици, психолози, диатолози… Цели екипи за другите действия. Голям размах, огромни пари, огромен футбол. Нещо, което е все по-далеко от България за жалост ".
С подред " Sky Sports " пък роден национал е споделил на англичаните, че всичко от онази вечер е било планувано. Вижте детайлности в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР