Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде интервю пред аржентинското

...
Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде интервю пред аржентинското
Коментари Харесай

Стоичков: Загубих един голям приятел в лицето на Марадона

Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде изявление пред аржентинското 947FMRadio, в което приказва по разнообразни тематики.

За завършилото другарство с Марадона

Когато завърши другарството ми с Марадона, ми стана тъжно. Загубих огромен другар. По-добре да си остана със загатна за него като футболист. Диего загуби, не аз. Човек минава през нереални неща през живота си. Винаги ще го обичам, само че не както преди. По-добре да го оставя по този начин.

За опцията да премине в Бока Хуниорс

Имах опцията да се причисля към Бока Хуниорс преди доста години и в никакъв случай не се рабра за това. Беше след интервала ми в Барселона, само че взех решение да отида в Съединени американски щати със фамилията ми.

За буйния си манталитет

Беше ми отредено да пребивавам в една изключителна ера, както в националния тим, по този начин и в Барселона. Беше елементарно да играя с огромни първенци. Бях бунтовник със мощен темперамент, както и безспорен победител. Никога не се предавах, направих доста нелепости, само че постоянно с високо вдигната глава.

За Джосеп Гуардиола

Йохан Кройф сътвори за Пеп една позиция, на която през днешния ден е доста мъчно да се играе. Нашият жанр на игра правеше по този начин, че всяка топка да минава през него. Беше елементарно, тъй като той знаеше съвършено каква е структурата на играта на Барселона.

За сравненията

Няма най-велик състезател в света. Всички сме равни. В Аржентина съпоставят Лионел Меси с Марадона от самото начало, само че като уважене към спорта аз не желая да го върша. Никога през живота си не бих сравнил един съотборник с различен подобен. Това е липса на почит. Не ми харесва да върша съпоставения.

За документалния филм за Батигол

Скоро ще отида в Аржентина, с цел да направя документален филм за Гариел Батистута. Много се веселя, че се възвърне от тежката си травма. Ще имам опцията да го видя и да направя кино лентата, който той заслужава.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР