Легендата на българската естрада Ани Пармакова, станала звезда през 60-те

...
Легендата на българската естрада Ани Пармакова, станала звезда през 60-те
Коментари Харесай

България потъна в скръб! Почина легенда на българската естрада

Легендата на българската сцена Ани Пармакова, станала звезда през 60-те и 70-те години на предишния век, е издъхнала на 90-годишна възраст в приют през предходната седмица. В последните си дни тя не била на себе си, тъй като развила скоротечна деменция и не познавала даже роднините си, написа вестник Ретро.

Талантливата изпълнителка, която напоследък се бе скрила от света, се поболяла след загубата на своя наследник – известния пианист Васил Пармаков. Той си отиде без време едвам на 55 преди 6 години при неразбираеми условия. Слуховете, че самичък е лишил живота си, досъсипали и без друго разрушената от тъга Пармакова.

„ Много съм болна, само че не желая да изяснявам детайлности. Гледам да се обличам добре, да не наподобявам на старица “, сподели в последното си изявление Ани, която мъчно удържаше на всички диагнози, които я застигнаха. Единственият ѝ смисъл бе нейният внук от сина ѝ Васил, който до последно не я оставил и я навестявал, с цел да не бъде толкоз самотна.
Родената през 1931 година в Казанлък естрадна звезда израства в духовната среда на читалище „ Искра “ и Чудомир, с който се познават персонално. Първите ѝ изяви са в локалната самоинициатива, в оперети с Видин Даскалов. После пее оперети в Бургаския спектакъл. От края на 50-те години, омъжена за музиканта Петър Пармаков, поддържа свои оркестри и извършва занимателна музика в цялата страна. Работила е най-вече в системата на „ Балкантурист “, също и в чужбина. Има издадени записи на плочи и в чужбина.

Колеги я помнят с ведрия ѝ, мирен и доброжелателен темперамент. „ Купуваше и подаряваше облекла, храна, движимости, без да трепери, че пенсийката може да не стигне. Обичаше всичките си сътрудници, за никого не е споделила неприятна дума. Не се занимаваше с интриги и злословия. Само ѝ беше неприятно, че я бъркат с Ани Павлова, изпълнителката на „ Нашата блага родна страна “, споделят за нея познати. Заради дублирането на моминските им имена постоянно двете певици бяха бъркани.
Нейната адашка от дълго време едвам оцелява без пукната стотинка след имотна машинация. Първо чистеше входове, с цел да оцелява, а в този момент се реди на опашки с клошари и бездомници за купичка с безвъзмезден обяд.

На погребението на Пармакова се появили едвам 13 души, с цел да я изпратят в последния ѝ път. Единствените сътрудници били Мими Николова и Димитър Йосифов, с които преди време дружно почнали кариерите си.

Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР