Легендата Димитър Бербатов създаде своя рубрика, в която ще анализира

...
Легендата Димитър Бербатов създаде своя рубрика, в която ще анализира
Коментари Харесай

Бербатов: Обсъждам нещата, трябва задължителна промяна в БФС

Легендата Димитър Бербатов сътвори своя графа, в която ще проучва настоящи футболни тематики. На своя уебсайт - berbatov.com, някогашният нападател на ЦСКА, Тотнъм и Манчестър Юнайтед ще поддържа " Колонката на Демократична България ", в която ще споделя свои мисли. В първия си материал, Берба визира тематиките за работата си в Етър, смяната в БФС, прехвърлянията на Валентин Антов и Станислав Иванов, както и назначението на Ивайло Петев отпред на Босна и Херцеговина. Публикуваме материала без редакторска интервенция:

" Новото начало - работата като треньор в Етър

Треньорството е нещо, което се върти в главата на 90% от някогашните футболисти. Аз не върша изключение. Искам да имам всичко належащо, в случай че реша един ден да поема по този път. Затова аз персонално приказвах с УЕФА по тази тематика! Съгласихме се, че би трябвало да мина стаж в интервал от една година, с цел да мога по-късно да аплайвам и за Про лиценз.

Подготовка и селекция на българските тимове за възобновяване на шампионата

Първо, българските тимове въобще не би трябвало да отдават значение на резултатите в контролите. Също, би трябвало да се понижат конференциите на президенти, които приказват за всичко и всички - това го няма на никое място по света. Да се даде думата на треньорите, които въпреки всичко управляват тима! Всичко би трябвало да се върти към подготовката на тима, психическото и физическото положение на футболистите, изработката на обединен колектив, който поставя преди всичко тима, а не индивидуализма! Тъй като да приказваме за звезди в шампионата ни, ми се коства прекомерно мощна дума.

Трансферите на Валентин Антов в " Болоня " и на Станислав Иванов в Чикаго

Браво и на двамата! Надявам се да оползотворят тази опция на 100%! Няма да е елементарно - нова страна, нов език, всичко за тях е ново, само че в случай че имат персонална упоритост, мотивация и предпочитание за триумф, ще съумеят! Дори когато ще е мъчно, не би трябвало да изпускат задачата от взор. А тя постоянно би трябвало да е да стават все по-добри и по-добри! Да се усъвършенстват, да порастват като футболисти и като хора! За да може един ден да стъпят на своя футболен връх!

Петър Величков: Не е нечиста сделка, че с Бербатов обсъждаме ръководство на БФС. Официална дата за конгрес на БФС - 25 юни

Ние не сме спирали да обсъждаме нещата и по какъв начин те може да се подобрят във всяко отношение. Трябва смяна, това е наложително! Деликатна е тематиката с страната, само че и тя е показателна. Знаем че ФИФА и УЕФА не разрешават интервенция на страната в работата на БФС, само че в това време БФС желае помощ от страната в избрани моменти. Всички знаем, че страната обаче не желае да работи с актуалното ръководство.

Би трябвало да се има малко достолепие. И както се сменят куп национални треньори, по този начин, след толкоз време, в този момент към този момент е моментът за промяна и на това ръководство на футбола! Конгрес би трябвало да има, колкото може по-скоро. И даже да е ексклузивен, той би трябвало да може да играе роля на постоянен и определените хора да имат цялостен мандат на ръководство! Но това могат да го кажат адвокати.

Назначаването на български треньор - Ивайло Петев, за селекционер на Босна и Херцеговина с играчи като Джеко и Пянич

Това е огромен професионален триумф за Ивайло Петев! Ще има опция да работи с чудесни футболисти, някои от тях - международна класа! Надявам се да е квалифициран, защото от опит знам, че той ще би трябвало да знае по какъв начин да приказва с тях, да ги завоюва, с цел да може да извлече най-хубавото от тях, а с това и той да израстне още повече в кариерата си. Желая му триумф ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР