Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон спря брояча на числото 175. Точно

...
Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон спря брояча на числото 175. Точно
Коментари Харесай

Светът плаче с Буфон

Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон спря брояча на цифрата 175. Точно толкоз мачове изигра капитанът за своята татковина. Но сбогуването не беше уместно. Стражът се отхвърли от националния тим след отпадането от Швеция на прага на своето шесто присъединяване на международни финали. Но повода за сълзите на Буфон след срещата не бяха затова.

„ Не скърбя за себе си, мъчително ми е за Италия – разгласи през сълзи 39-годишният вратар със статут на жива легенда. – Съжалявам, че приключвам по този метод, а не тъй като времето ми е изтекло. Не показахме най-хубавото от себе си, нямахме и шанс. Напускам националния тим. Оставям го в ръцете на младите Джанлуиджи Донарума и Матия Перин. “
А видео с разплакания на изявлението Буфон обиколи света благодарение на обществените медии.
Кадрите бяха споделени и от неговият сътрудник Икер Касияс.
„ Не желая да те виждам по този начин! – написа вратарят на „ Порто “. – Искам да те виждам подобен, какъвто си за мен и всички останали – ЛЕГЕНДА. Горд съм, че те познавам и че съм се изправял против теб толкоз пъти. Ти към момента би трябвало да ни носиш приятност, другар. “

Заедно с вратаря от съблекалнята на „ адзурите “ си потеглят още 3 знакови фигури – Даниеле Де Роси, Андреа Бардзали и Джорджо Киелини. Триото последва своя капитан и също се отхвърли от националния тим след отпадането от Швеция.
“Това е тъмен миг за целия италиански футбол и най-много за нас, които бяхме част от тази епоха – показа Де Роси, легендата на „ Рома “. – Ще пристигна време за по-задълбочени оценки, само че в този момент мога да кажа единствено нещо, което несъмнено звучи тривиално, само че е правилно: Да стартираме изначало, както сме го правили нееднократно, и да разчитаме на духа на младите. Имаме надарени футболисти и аз имам вяра в тях ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР