Легендарният влак "Ориент Експрес", който пътува от Париж до Истанбул,

...
Легендарният влак "Ориент Експрес", който пътува от Париж до Истанбул,
Коментари Харесай

Легендарният влак Ориент Експрес пристигна в Русе 

Легендарният трен "Ориент Експрес ", който пътува от Париж до Истанбул, спря в ранния следобяд през днешния ден на Централната жп гара в Русе.

По разписание тренът трябваше да дойде в 12,45 часа, само че закъсня с 45 минути. Множество русенци - най-вече родители с деца, пристигнаха да видят и да снимат първокласния трен, разказан от Агата Кристи.

Сред тях бе и Тодорка Стефанова, която работи в локомотивното хранилище в Русе. Жената изясни, че е тук поради двете си внучета, които са виждали влака единствено на фотоси. "Веднъж годишно влакът минава през Русе и си заслужава да се види ", сподели Стефанова.

Сергей Николов и 10-годишният му наследник, които също бяха на перона, споделиха, че влакът доста им е харесал. "Само бях чувал за него. Реших да доведа и сина си, с цел да го забележим ", сподели мъжът.

В композицията, която се състои от 15 вагона, пътуват 91 туристи от 12 страни. Най-много са американците - 48, следвани от 17 души от Англия. По четирима пасажери има от Австралия, Холандия и Франция. Трима са от Канада, по двама от Япония, Индонезия, Белгия, Швейцария и Финландия, както и един от Полша.

За удобството на пасажерите се грижи личен състав от петдесетина души - най-вече италианци и французи.

Игнасио, който е част от личния състав, изясни, че възприятието да пътуваш с "Ориент Експрес " е като да се върнеш обратно в историята. "Всичко е достоверно - мястото, където работим, облеклата, с които сме облечени ", изясни младият мъж, който е родом от Сардиния, Италия.

Цената на еднопосочния билет варира, като приблизително сумата е към 8000 евро. Храната в ресторанта на влака е разнообразна. Част от днешното обедно меню включваше салата от зелен фасул с каперси и балсамов оцет, филе от калкан и сос от шафран, задушени броколи с бадеми, а за десерт - лимонен крем с боровинки, посипан с лешници и бадеми.

На русенската гара композицията бе заредена с вода, а идната спирка е Варна. В Истанбул тренът би трябвало да дойде на следващия ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР