Легендарният страж на Италия Дино Дзоф сподели мнението си за

...
Легендарният страж на Италия Дино Дзоф сподели мнението си за
Коментари Харесай

Дзоф: Ерата на Буфон няма да приключи

Легендарният пазач на Италия Дино Дзоф показа мнението си за новината, че Джанлуиджи Буфон ще приключи спортната си кариера в края на сезона. Джиджи ще навърши 40 години в неделя. Точно на тази възраст пък Дзоф завоюва международното състезание през 1982-а:

" 40 си е 40, както и през 1982 година. Винаги на терена има 10 полеви плюс вратар. Който вкара повече, той печели. Детайлите се трансформираха много. Днес тренираш по-добре, само че се изморяваш повече. Няма потребност да идвате при мен и да ми казвате, че през днешния ден е по-трудно да си вратар, поради по-бързите топки.

Няма значение на какъв брой години си. Зависи от спортист до спортист и от човек до човек. Джиджи и аз постоянно сме се грижили за тялото си и съзнанието си с огромно внимание. Той промени своя метод на игра през годините и имаше опцията да извлече най-хубавото за годините си.

Невъзможно е да се дефинира кой вратар е по-добър. Всяка една епоха има своя най-хубав. Преди войната бяха Джанпиеро Комби и Рикардо Замора. През 60-те пък беше Лев Яшин. За мен той може да играе още най-малко две години за Ювентус, в случай че продължи да се грижи за себе си, както прави и в този момент.

Това постоянно е било негова мощ. Не съм сюрпризиран от професионализма му и метода му на мислене. Получих същински нож в сърцето, когато го видях в сълзи след мача с Швеция. Аз също завърших своята кариера след загуба от Швеция. Явно това е орис. Джиджи заслужава друг завършек на кариерата си.

В същото време го виждам като евентуалният човек, който ще възроди италианския футбол. Той има всичко. Буфон е знак по целия свят и е добре прочут на всички. Повече и от мен ", приключи Дино Дзоф.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР