Легендарният стадион Ацтека в мексиканската столица също е пострадал от

...
Легендарният стадион Ацтека в мексиканската столица също е пострадал от
Коментари Харесай

Стадион Ацтека също е пострадал от земетресението в Мексико


Легендарният стадион " Ацтека " в мексиканската столица също е потърпевш от мощното земетресение в Мексико през седмицата.

Щетите, нанесени на оборудването, към момента се пресмятат. Поради тази причина беше взето решение мачът за Купата на Мексико сред Америка и Крус Асул да бъде анулиран.

По-късно локалната федерация отсрочи и всички останали дуели от шампионата. Най-вероятно мексиканското Суперкласико сред Америка и Чивас, което по стратегия би трябвало да се състои този уикенд, също ще бъде анулирано.

Стадион " Ацтека " събира 87 000 фенове и е първият стадион в историята, на който се играят финалите на две международни шампионати (1970 и 1986 г.).

Това е и стадионът, на който България стига до влиятелно тъждество в мача на откриването на Мондиал`86 против Италия - 1:1 с против настоящия международен първенец. След това националите губят на осминафиналите от домакините, още веднъж на " Ацтека ".

Земетресението с магнитуд 7,1 по скалата на Рихтер удари централно Мексико във вторник, като лиши живота на над 280 души.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР