Легендарният румънски треньор Мирча Луческу може да поеме българския шампион

...
Легендарният румънски треньор Мирча Луческу може да поеме българския шампион
Коментари Харесай

Легендата Мирча Луческу може да поеме Лудогорец

Легендарният румънски треньор Мирча Луческу може да поеме българския първенец Лудогорец, твърди “България през днешния ден ”, базирайки се на свои източници. Румънският експерт е измежду главните любимци за овакантения треньорски пост в Разград след уволнението на Стойчо Стоев .
Според информациите, управлението на " орлите " към този момент е стартирало договаряния с Луческу, само че към момента са в начална фаза, като занапред ще се обясняват детайлите по възможното съглашение. Едно от условията на румънския треньор е да получи спомагателна селекция, в случай че " зелените " се класират за груповата фаза в Лига Европа.

Както е известно, в четвъртък Лудогорец гостува на Марибор в Словения, където най-вероятно отборът ще бъде воден от помощника на Стоев - Станислав Генчев. " Орлите " се разделиха със Стойчо Стоев след равенството със Славия в родния шампионат.
Що се отнася до Мирча Луческу, румънецът е измежду най-опитните експерти на Стария континент. Той е легенда на Динамо Букурещ, където е изиграл 250 мача, а след това е бил и треньор на столичани в продължение на четири години. Неговата треньорска кариера започва през далечната 1979 година, като практикува в треньорската специалност и до през днешния ден.
Сред по-знаковите тимове, които е управлявал Луческу, са Интер, Галатасарай, Бешикташ, Шахтьор, Зенит и националните тимове на Румъния и Турция. За последно Луческу работи точно в южната ни съседка, само че разгласи, че това ще бъде завършек на неговата треньорска кариера. От щаба на Лудогорец обаче ще се опитат да склонят 74-годишния румънец да продължи да се занимава с треньорска активност.
А кой е " първи избор " за правоприемник на Стойчо Стоев в Лудогорец - четете в този материал на SportLive.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР