Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън беше прословут

...
Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън беше прословут
Коментари Харесай

Гигс: Фъргюсън не викаше само на 4 човека

Легендарният управител на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън беше прославен със словесните си словоизлияния към своите футболисти при слаб мач от тяхна страна. Друга клубна икона и негов дълготраен ученик - Райън Гигс, обаче разкри имената на четиримата играчи, по които някогашният ментор в никакъв случай не е викал.

" Имаше трима-четирима футболисти, по които в никакъв случай не викаше: Ерик Кантона, Брайън Робсън, Рой Кийн и Кристиано Роналдо. Всички те носеха победи по собствен личен метод. Те правеха нужното на терена, тъй че той в никакъв случай не смяташе, че е нужно да им вика. Имаше дуели, в които Ерик нищо не вършеше. Не бележеше, нито бягаше като Карлос Тевес или Уейн Рууни. Нямаше никакво влияние. Но той знаеше, че рано или късно ще му се получи. Стояхме в съблекалнята и си мислехме: " Сър Алекс би трябвало да му се развика, би трябвало да му се скара, тъй като през днешния ден нищо не направи ". На идната седмица обаче Кантона вкарваше надвит гол или правеше нещо магическо, тъй че Фъргюсън се справяше с огромните имена в действителност добре, стига те да се представяха добре на терена. Държеше се с тях по друг метод.

Той беше занаятчия на логиката на психиката и на това да изкарва най-хубавото от избрани човеци. Без значение дали ще ги обгърне с ръка, ще им се развика на почивката или след края на мача, или пък ще ги остави отвън групата, знаейки, че ще реагират по положителен метод. Карал съм се с него голям брой пъти. В шест-седем случая ме глобяваше с няколко седмични заплати, тъй като съм му се отговарял или съм спорел с него. В тогавашния миг не е доста прелестно - в съблекалнята си и таман са те били или си играл едва. Просто не можех да се сдържа да не му отвърна. Всъщност, по-късно в кариерата си той ми сподели, че това му харесва. Означавало, че ме е грижа. Все отново би те глобил, с цел да покаже, че той е шефът, само че, в действителност, на него това доста му харесвало, стига да не пресичаш границата, несъмнено ", описа Гигс пред beIN SPORTS.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР