Легендарният мениджър на Арсенал в миналото Арсен Венгер и президентът

...
Легендарният мениджър на Арсенал в миналото Арсен Венгер и президентът
Коментари Харесай

Арсен Венгер и Инфантино разучават лъвовете в Азербайджан

Легендарният управител на Арсенал в предишното Арсен Венгер и президентът на ФИФА Джани Инфантино изгледаха мачовете от първия ден на шампионата FIFA Series, проведен от ветовната централа в пет точки на света с присъединяване на 24 страни.

Французинът е началник на департамент „ Глобално развиване на играта “ и част от работата му е да отделя особено внимание на страни, които са изгубили статута на футболни сили. Каквато, без подозрение, е България. Веднага след мача с Танзания (1:0) Инфантино и Венгер изгледаха и изявлението на Илиан Илиев, написа „ Мач Телеграф “. Българският народен треньор ден по-рано даде и публично изявление за платформата на УЕФА.

Всичко това се вижда в профила на международната футболна централа в „ Инстаграм “, където Инфантино приказва по тематиката.

„ Изключително щастливи сме да забележим това – шампионатът FIFA Series, който обсъждахме от няколко години, към този момент е реалност. Той е опция за страни от разнообразни континенти да играят едни против други. И в този момент, през март 2024 година ние започнахме с страни от пет континента с 24 национални тима. Страхотно е да забележим позитивната реакция на някои треньори и футболисти “, споделя шефът на ФИФА.

В инсталираните фрагменти към видеото ясно се вижда по какъв начин Инфантино и Венгер гледат България – Танзания и другите мачове от FIFA Series. Турнирът в Баку завършва в понеделник, когато нашите се изправят против домакина Азербайджан. В петък нашите победиха Танзания с 1:0 и това бе първа победа за „ лъвовете “ от 16 месеца насам.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР