Легендарният футболист и мениджър на Ливърпул Кени Далглиш получи титлата

...
Легендарният футболист и мениджър на Ливърпул Кени Далглиш получи титлата
Коментари Харесай

Кени Далглиш беше удостоен с титлата сър

Легендарният футболист и управител на " Ливърпул " Кени Далглиш получи купата сър. Това беше оповестено в почетния лист на Англия, който се разгласява по случай рождения ден на кралица Елизабет II.

Далглиш завоюва осем трофеи като футболист и управител с " Ливърпул " и три пъти победи с Купата на европейските първенци (Шампионската лига). Освен огромните си триумфи, шотландецът беше в отбора и по време на двете нещастия, белязали историята на " Ливърпул " – " Хейзел " 1985 и " Хилзбъро " 1989 година

" Заради огромния си принос към спорта и невероятните триумфи, както и поради поддръжката към жертвите от " Хилзбъро ", и благотворителната си активност, Кени Далглиш получава купата сър ", оповестиха от кралския двор.

Далглиш е легенда освен на " Ливърпул ", само че и на родния си отбор " Селтик ", където играе сред 1969 и 1977 година, отбелязвайки 112 гола в 204 мача. Той е и шотландецът с най-вече мачове за родината си – 102.

" Животът ми няма да се промени с нищо, като се изключи че ще би трябвало да си сменя паспорта ", разяснява с типичното си възприятие за комизъм 67-годишният Далглиш.

Шотландецът е член на ордена на английската империя (MBE) от 1984 година и 34 години по-късно получава най-високото отличие във Англия. Наскоро " Ливърпул " кръсти Стогодишната естрада на своя стадион " Анфийлд " на Крал Кени, както е именуван някогашният нападател от почитателите на отбора.

Рицарска купа получи и Крей Рийди президентът на Световната антидопингова организация (WADA). Офицери на английската империя (MBE) към този момент са Джърмейн Дефоу, както и международният първенец в тежка категория по бокс Антъни Джошуа.

Нападателят Дефоу е почетен за това, че оказва помощ на заболели деца посредством своята фондация, до момента в който Джошуа за триумфите си в спорта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР