Легендарният Джиджи Рива е починал на 79-годишна възраст. Бившият нападател

...
Легендарният Джиджи Рива е починал на 79-годишна възраст. Бившият нападател
Коментари Харесай

Почина италианската легенда Джиджи Рива

Легендарният Джиджи Рива е умрял на 79-годишна възраст. Бившият нападател е водещият голмайстор на италианския народен тим. Той има 35 гола в 42 мача за адзурите.

Рива беше приет в болница в кардиологичното поделение в болница „ Сан Микеле “ в Каляри в събота, откакто е получил инфаркт. От болничното заведение пуснаха известие, че положението му се усъвършенства. После обаче се разбра, че той е получил нов проблем и е умрял.

По време на ерата на Джиджи Рива адзурите завоюваха Европейското състезание през 1968 година Две години по-късно те доближиха финала на Мондиал 1970. Там обаче Италия загуби от Бразилия на.

Клубната кариера на Рива ще бъде вечно обвързвана с Каляри. Той е роден в Леджуно в Северна Италия, тъй като още като дете остава без татко и майка. Нападателят е взет като младеж от Каляри и играe 14 сезона за клуба. Той е в основата на първата и единствена купа в Серия А през 1970 година. Той е и най-хубавият голмайстор в историята на клуба с 208 гола в 378 мача.

След края на кариерата си той заемаше управителни постови в Каляри и Италия. Рива беше президент на Каляри сред 1986 и 1987 година и беше почетен президент на клуба от 2019 година.

Той също по този начин беше част от националния тим на Италия на разнообразни постовен сред 1990 година и 2013 година И подвигна международната купа през 2006 г.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР