Легендарният британски инвеститор Джеръми Грантъм прогнозира огромен срив на световната

...
Легендарният британски инвеститор Джеръми Грантъм прогнозира огромен срив на световната
Коментари Харесай

Легендарен инвеститор прогнозира огромен срив на световната икономика

Легендарният английски вложител Джеръми Грантъм предвижда голям срив на международната стопанска система. В изявление за той предизвестява, че светът би трябвало да се приготви за закъснение на икономическия напредък, скок на инфлацията и изострен дефицит на работна ръка.

Според съоснователя на основаната в Бостън компания Grantham, Mayo, Van Otterloo & Co, който преди този момент предвижда краха на дотком балона и международната икономическа рецесия: " Има единствено лимитирано количество на ниска цена нефт, на ниска цена никел, евтина мед, и започваме да се доближаваме до някои от тези пределни граници. "

" Изменението на климата е съпроводено от тежки наводнения, тежки засушавания и покачващи се температури - нито едно от тях не улеснява земеделието ", сподели той. " Природата стартира да се клати ", счита известият вложител.

Грантъм добави, че на фона на дефицита на първични материали, поколението на бейби взрива (родените сред 1946 и 1964 г.) се пенсионират и раждаемостта понижава. В същото време геополитическото напрежение ескалира, а това са трендове, които се образуват от десетилетия и които към този момент не могат да бъдат спрени. Ще са нужни десетилетия, с цел да се възстановят загубите, добави той.

" Да не мислите, че можете да издържите 10, 20 или даже 30 години, за бога. Но историята споделя, че доста от вас няма да могат да се оправят с това ", сподели Грантъм.

83 годишният Джеръми Грантъм е един от най-известните и уважавани вложители в света. Преди това той сполучливо разпознава " балончетата " на пазара. Някои анализатори обаче считат, че Грантъм е прекомерно черноглед във връзка с фондовия пазар. През есента на 2021 година той предвижда нова Голяма меланхолия за Съединените щати. Инвеститорът приказва за спадането на главния борсов показател S&P 500 с съвсем 50 % и уверяваше че никакви дейности от страна на Федералния запас не могат да попречат на това.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР