Легендарният бивш президент на Милан Силвио Берлускони почина на 86-годишна

...
Легендарният бивш президент на Милан Силвио Берлускони почина на 86-годишна
Коментари Харесай

Епохата Берлускони - футбол, мацки, затвор и политика!

Легендарният някогашен президент на Милан Силвио Берлускони умря на 86-годишна възраст. Със сигурност с него си отива и една ера във футбола. От известно време насам той се бореше с левкемия. Отделно положението му се утежняваше поради инфектиране на дробовете, поради което биваше одобряван в клиника " Сан Рафаеле " в Милано. Там той се завърна преди дни.

Тази заран към 10:00 часа локално време брат му Паоло и децата му Марина, Барбара и Елеонора дойдоха в болничното заведение. Официалното известие от клиниката пристигна малко по-късно.



Берлускони е най-успешният президент в историята на футбола, като за 30 години отпред на Милан изведе " росонерите " до 29 трофея - пет трофеи в Шампионската лига, осем трофеи на Италия, пет суперкупи на Европа, седем Суперкупи на Италия, две междуконтинентални купи, международно клубно състезание и една Купа на Италия. " Росонерите " пък играха осем пъти край в ШЛ.



Той пое клуба през далечната 1986 година, спасявайки го от фалит, след което го изведе до международните величини. Берлускони се раздели с обичания Милан през 2017 година. До последно той беше президент на Монца, който съумя да влезе в Серия “А ”.

Паралелно Берлускони направи кариера и в политиката, откакто се трансформира в най-дългогодишния министър-председател на Италия, като заема този пост надлежно в интервалите 1994 – 1995 година, 2001 – 2006 година и от 2008 до ноември 2011 година



През 2013 година той беше наказан на 4 години затвор за данъчни измами. После наказването беше понижено до една година по силата на прошка за закононарушения, осъществени преди 2006 година

Историческият президент на Милан преди две години стана човес №1 в Монца, който стана част от елита в Серия А, а там заигря и нашият Валентин Антов.

НАЧАЛОТО

Началото на предприемаческия напредък на Берлускони съответствува с основаването на Edilnord през 1968 година, която незабавно излиза в орбита с построяването на Милано 2. Шест години по-късно той стартира приключението си с малкия екран, с първата италианска частна мрежа - TeleMilano. През 1976 година тя приема настоящето си име - Canale 5.

Първото доближаване към света на спорта съответствува с придобиването на правата за лъчение на Мундиалито, на което на терена на " Сан Сиро " се изправят Милан, Интер, Сантос, Фейенорд и Пенярол. През 1982 година групата се уголемява, като закупува Italia 1 от издателя Edilio Rusconi и Rete 4 през 1984 година от издателската група Arnoldo Mondadori Editore (по това време следена от издателя Mario Formenton).



МИЛАН

На 20 февруари 1986 година Берлускони избавя Милан от банкрут, като го изважда от бездната, в която е потопен с Джуси Фарина. С него отпред Милан печели 8 шампионски трофеи, една Копа Италия, 7 Суперкупи на Италия, 5 Шампионски лиги, 2 Междуконтинентални купи, 5 Суперкупи на УЕФА и една Световна клубна купа, общо 29 публични трофея за 31 години.



ПОЛИТИКА

през 1994 година основава " Форца Италия " и печели политическите избори през март същата година, като става министър-председател. Това е първото от трите държавни управления, които той управлява: следват държавните управления от 2001-2006 година и 2008-2011 година През 2003 година той е и ръководител на Европейския съвет.

ПЛЕЙБОЙ

Лидерът на партията " Форца Италия " остави пет деца и другарка Марта Фашина, която е с 54 години по-млада от него!

Той стартира връзката си с Марта през 2020 година, откакто приключи годежа си с Франческа Паскале (37 год.).

Силвио се ожени за Марта през март 2022 година, което беше гневно оспорено от децата му, защото те не желаеха да споделят с нея благосъстоянието на татко си, което се прави оценка на към пет милиарда паунда.

Това евентуално даже няма да се случи, тъй като сватбата беше подправена. Всъщност, това беше просто " заричане за обич ", без никаква правна мощ. В тази връзка Марта може да наследи нещо единствено в случай че Силвио го е показал в наследството си или в случай че приживе не й е завещал част от имуществото си. На церемонията участваха към 60 посетители, измежду които и бащата на Марта, който я придружи до олтара.

На сватбата Марта беше с дантелена булчинска рокля на дизайнера Антонио Рива.

" Марта, изпитвам огромна обич към теб. Това е нещо, което още не съм изпитвал и ти си незаменима за мен. Ти беше с мен в сложни моменти, оказа помощ ми. Ти ме допълваш, не мога да пребивавам без теб. Ти извърши живота ми ", сподели някогашният министър-председател в обета си тогава.

Между другото, през март 2020 година стана известно, че с Марта са обединени и от футбола. А точно тя работеше в клуба на Милан, където той беше президент.



Последната им обща фотография е оповестена на 9 януари 2023 година в профила на Марта, а мотивът е нейният рожден ден. Другото, което се знае за Марта е, че е приключила литература в Римския университет Ла Сапиенца.

Поклонението и погребението в Миланската катедрала са съвсем сигурни, тялото скоро ще бъде в Аркоре. Сигурността за церемонията в катедралата ще пристигна в миг, когато бъде оповестено държавното заравяне. Тялото на Берлускони ще бъде преместено в дома му, във Вила Сан Мартино в Аркоре. Операциите по превозването към този момент са в ход.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР