Легендарният български треньор и футболен специалист - Георги Василев сподели

...
Легендарният български треньор и футболен специалист - Георги Василев сподели
Коментари Харесай

Гочето пред ТОПСПОРТ: ЦСКА имаше явно игрово предимство в Разград, на червените им липсва само голмайстор

Легендарният български треньор и футболен експерт - Георги Василев показа пред ТОПСПОРТ мнението си за дербито от 13-тия кръг на efbet Лига, което опълчи тимовете на Лудогорец и ЦСКА. " Орлите " завоюваха мача с 2:1, а съгласно Гочето това е бил един от най-качествените дуели в шампионата.

Г-н Василев, нощес се изигра един от мачовете в шампионата, които непроменяемо приковават вниманието на футболната общност. Какъв е вашият коментар за конфликта сред Лудогорец и ЦСКА?

Генерално мога да кажа, че стана мач на доста високо равнище. Един от най-хубавите в българското състезание. Динамичен, забавен, имаше въодушевление в двата тима и се получиха много забавни моменти. Лудогорец се възползва от обстоятелството, че е хазаин и имаше преимуществото, че беше една концепция по-спокоен в дейностите си. Това успокоение им оказа помощ да осъществят двете положения, които сътвориха. Може да се каже, че ЦСКА имаше явно игрово преимущество през по-голямата от мача, само че " алените " пропуснаха своите шансове.
 Джони Велинов: Играеш против Лудогорец, знаете по какъв начин е...
Джони Велинов: Играеш против Лудогорец, знаете по какъв начин е...

" Доволен съм от жребия за Купата "

Това е всеобщото мнение на почитатели и експерти, че ЦСКА е бил по-добрият, по-активният тим на терена. Какво не доближи на " армейците ", с цел да си тръгнат с позитивен резултат от Разград?

ЦСКА не е решил дефинитивно казуса си в офанзива и от тук идват проблемите. ЦСКА е малко... както споделят хората - тяло без глава. Дълги години фигурата на централния нападател в клуба е била на фундамент. Липсва голмайсторът, този който да приключва офанзивите. Иначе като игрово наличие, като задържане на топката, надзор върху нея и върху игровите действия - да, ЦСКА беше по-добрият тим, само че липсва фигурата, която да даде окончателния свършек на играта им. В ЦСКА постоянно тази фигура постоянно е била идеалистична, значима, основна, решаваща, а в този момент липсва и от там идват проблемите.

Саша Илич промени схемата на игра, това изненада ли съгласно вас съперника? Левски употребява такава скица против Лудогорец и също игра сполучливо в предходните няколко срещи с този противник. Можем ли да кажем, че Лудогорец се затруднява против сходна скица - 3-5-2?

Според мен тази скица не би трябвало се фетишира, тъй като е позната от дълго време на футболните треньори и експерти. Тази смяна обикновено е подбудена от няколко неща, които целят да трансформират интензитета на мача. Не мисля обаче, че би трябвало да се приема като изненада от никой. Още повече, че много тимове в България я употребяват.
 Амос Юга: Показахме положително лице, заслужавахме да спечелим
Амос Юга: Показахме положително лице, заслужавахме да спечелим

" Лудогорец обаче има фантастични характерности "

Вас персонално изненада ли ви нещо в играта на ЦСКА? Защо през вчерашния ден тимът игра по този метод, а в предишните двубои нещата не се получваха по същия метод?

ЦСКА играе добре, когато против него играе разкрепостен тим, който играе футбол, който отваря пространства, основава ти условия да играеш. " Червените "  се затрудняват, когато играят против по-затворен, по-твърд, по-неприятен тим, който цели да разрушава играта, само че това още веднъж го свързвам с неналичието на решаващата фигура в офанзивата на клуба.

ЦСКА има искания към рефера за две неотсъдени дузпи, съгласно вас оправи ли се Георги Кабаков?

Никога не съм коментирал съдиите, няма да го направя и в този момент. Предпочитам да се концентрирам върху футболните неща.

Битката на върха в шампионата се завърза много. Като погледнем класирането виждаме, че първите 9 тима са събрани в едвам 6 точки разлика. Как ви се вижда шампионатът тази година?

Дай Боже по този начин да бъде до края. Има много забавни мачове и забавни развръзки. От това печели футболът. Не е както преди - да знаем авансово резултатите, а и даже какъв брой тъкмо ще са головете в даден дуел.
 Илич: Това беше най-хубавият мач на ЦСКА под мое управление
Илич: Това беше най-хубавият мач на ЦСКА под мое управление

" Само с такава борбеност можем да чакаме положителни резултати "

Днес беше изтеглен жребият за Купата на България. Вашият коментар? Може да имаме огромно дерби още на 1/8-финалите, където един против различен най-вероятно ще се изправят Лудогорец и Левски.

Купата на България постоянно е била значима, носи дивиденти и триумфът в шампионата е неоспорим. Там съгласно мен също не се знае нищо и тази година има много кандидати за трофея. Левски ще би трябвало да пази златните медали, тъй че ще е доста забавно и чакам доста вълнуващи мачове. Жребият на ЦСКА на пръв взор е по-лек, само че в този шампионат в никакъв случай не би трябвало да подценяваш съперника, тъй като при една неточност изхвърчаш от конкуренцията.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР