Легендарната секретарка на Тодор Живков - Ангелина Горинова, си е

...
Легендарната секретарка на Тодор Живков - Ангелина Горинова, си е
Коментари Харесай

Почина легендарната секретарка на Тодор Живков

 Легендарната секретарка на Тодор Живков - Ангелина Горинова, си е отишла от този свят, научи " ".

Възрастната жена бе най-близка до сърцето му след починалата му брачна половинка Мара Малеева. И до през днешния ден Ангелина остава в аналите като " несменяемата " секретарка. Още като млада тя изземва цялата кабинетно- административна власт и пази достъпа до Първия. Дори на " петолъчката " - персоналния телефон на Тато, първо се чувал нейният глас. Дали сред шефа и секретарката в миналото е имало разказ, остава мистерия. Знае се обаче, че Живков е бил доста признателен за нейната работа и даже й подарил апартамент, с цел да живее щастливо с мъжа си ген. Горинов. Голямата й уязвимост бил синът й Камен, който е прочут в артсредите с прякора си Тимоти. И до ден-днешен той движи с наследниците на соцелита. Горинова има и по-голяма щерка от първия си брак. Ангелина резервира цялостно безмълвие до края на живота си и в никакъв случай не издава тайната на Тато. Не дава и едно изявление за работата си с него.

И до през днешния ден се носят легенди и митове за въздействието на секретарките на някогашния Първи над него и ръководството на страната. Още преди време те са наричани под сурдинка " сиви кардинали ", защото знаели тайните на Тодор Живков и от тях треперели даже членове на всемогъщия Централен комитет на Българска комунистическа партия. Първата секретарка на Живков е Николина Попова.

Предана и дискретна, тя е неразделно до Първия цели 32 години - от 1954 до 1986 година До гибелта си през 2002 година пази реномето на Тато. Проговаря за връзките си с Живков едвам на смъртния си одър.

" Уважаваше ме и ме ценеше. Имам хубави мемоари, беше добър човек. Сутрин в никакъв случай не пропускаше да пие кафе със сътрудниците си, в това число и с мен. Беше доста деликатен. Не пропускаше да ни поздрави за 8 март. За 25-годишнината от националната власт той подари на всичките си сътрудници по един прекрасен часовник ", споделя в последните си дни Николина.

След нея е Ангелина Горинова. Тя до последно остава до Тодор Живков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР