Легенда от 19-ти век казва, че истината и лъжата са

...
Легенда от 19-ти век казва, че истината и лъжата са
Коментари Харесай

Как Лъжата обикаля света, облечена като Истина

Легенда от 19-ти век споделя, че истината и лъжата са се срещали един път.

Лъжата поздравила истината казвайки и " прекрасен ден през днешния ден ". Истината се огледала в близост, погледнала и небето и в действителност денят бил прекрасен.

Вървели известно време дружно, до момента в който не пристигнали до огромен бунар с вода. Лъжата потопила ръката си във водата и се обърнала към истината.

- Хубава и топла вода- споделила тя, в случай че желаете да поплуваме дружно? Истината още веднъж била подозрителна. Потопила ръката си във водата и водатата в действителност била приятна и двете влезнали да плуват известно време, когато внезапно лъжата излязла от кладенеца, носеща облеклата на истината и изчезнала.

Истината ядосана излязла гола, бягайки на всички места, търсейки лъжата, с цел да си вземе облеклата. Светът, който я видял гола, обърнал погледа си настрана от позор или яд. Горката истина, засрамена, се обърнала към кладенеца и пропълзяла там вечно.

От тогава лъжата обикаля по света, облечена като истина, като задоволява международните потребности и по никакъв метод не желае да види голата истина.

(Картината " Истината излиза от кладенеца " е на френския художник Жан-Леон Жером, 1896 г.)
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР