Ледената стихия, която скова цяла Европа и получи страховити имена

...
Ледената стихия, която скова цяла Европа и получи страховити имена
Коментари Харесай

"Звярът от Изтока" се развилня отново тази нощ в България, спря движението по АМ "Тракия", Добруджа и Лудогорието са под преспите

Ледената буря, която скова цяла Европа и получи страховити имена " Звярът от Изтока ", " Сибирската мечка ", " Снежното оръдие " и прочие, тази нощ не подмина и България.

В София сняг заваля щедро още час преди среднощ и натрупа нови десетина сантиметра. След среднощ спря, само че скова мраз и в 6 часа е минус 9-10 градуса.

Обилен сняг е завалял и над Пловдив към среднощ и единствено за няколко минути нови 5 сантиметра е натрупало върху така и така солидната снежна завивка от последните два дни.

В Североизточна България виелицата вилня цяла нощ и продължава да сипе във Варна, Русе, Силистра, Разград, Добрич, Търговище, Шумен.

От АПИ през цялата нощ идваха известия за ограничавания в придвижването заради изобилен снеговалеж, в началото за МПС над 12 тона, по пътищата Русе - Разград.

Впоследствие бе наложено ограничаване за придвижването за МПС над 3.5 т. по път I-2 Русе-Разград-Шумен. Ограничено е придвижването за МПС над 12 т през Ришки проход заради изобилен снеговалеж.

Преди минути пристигна събщение, че се лимитира придвижването за всички МПС по Автомагистрала „ Тракия “ в сектора от п.в. „ Драганци “ до Бургас заради изобилен снеговалеж Ограничава се придвижването за МПС над 12 т по път I-6 п.в. „ Петолъчката “ – Бургас заради изобилен с

Вчера само в Благоевградско термометрите не паднаха под нулата. Заради влошените метеорологични условия и пътна конюнктура не се организираха образователни занятия в 961 учебни заведения, електрозахранването в някои обитаеми места бе прекратено.

Само до 12.00 часа във вторник пожарникари участваха в 51 избавителни действия на територията на страната по отношение на усложнената зимна конюнктура.

Препоръчително е водачите да не подхващат пътувания и през днешния ден, само че в случай че се постанова, да се движат със съобразена с метеорологичните условия скорост. Добрич, Силистра и Русе остават най-критичните зони с най-тежки условия.

Поради неприятните метеорологични условия бяха анулирани полетите от София до Варна и назад, а летището в Пловдив бе затворено. Повече от 200 българи бяха блокирани в чужбина – в Рим, Париж и Букурещ, поради анулирани полети на нискотарифни превозвачи. Българските посолства на място оказват подпомагане на засегнатите ни сънародници.

Въпреки тежките метеорологични условия железопътната инфраструктура в страната е проходима при зимни условия. Седем снегорина и стотици чиновници на НКЖИ разчистват непрекъснато в регионите с значителни снеговалежи и навявания.

По данни на Национален институт по метеорология и хидрология за 28февруари в 22 области е разгласен жълт код за ниски температури. Предупреждението е в действие за областите: Видин, Монтана, Враца, София-област, София-град, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Смолян.

Очаква се минималните температури да са под минус 8 градуса, а оптималните под 0 градуса. В областите Силистра, Добрич, Разград, Търговище, Шумен, Варна, Сливен, Бургас, Ямбол, Смолян, Хасково, Кърджали ще вали сняг.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА СЛОЖНАТА ЗИМНА ОБСТАНОВКА В СТРАНАТА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР