Леден ден ни очаква в петък. За това предупреждават синоптиците

...
Леден ден ни очаква в петък. За това предупреждават синоптиците
Коментари Харесай

Леден ден: Жълт код за ниски температури в половин България

Леден ден ни чака в петък. За това предизвестяват синоптиците на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Жълт код за ниски температури е разгласен за 13 области на България. В доста региони дневните температури ще останат негативни. 

Времето е оповестено за евентуално рисково в областите: Перник, област София, Софийска, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен и Добрич. 

За столицата синоптиците предизвестяват, че минимални температури ще са от -14 до -9°С.

В петък облачността ще понижава до най-вече слънчево. По-значителна ще се задържи над Източна България и там на обособени места ще прехвърча сняг. Ще продължи да духа слаб до сдържан северозападен вятър, който в източните региони последователно ще се ориентира от север-североизток и с него ще нахлува леден въздух. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Максималните температури ще са сред минус и .

В столицата оптималната температура ще е към минус 1° .

Над Черноморието облачността ще е забележителна. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток и с него ще нахлува леден въздух. Максималните температури ще са 2°-4° . Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над масивите от Западна България ще доминира слънчево време, до момента в който над източните - облачността ще е забележителна. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Ще е студено с оптималната температура на височина 1200 m ще е към минус , на 2000 m - към минус .

През почивните дни времето ще бъде най-вече слънчево, вятърът ще е до сдържан от запад-северозапад.

В събота ще е студено с минимални температури сред минус 10° и минус и оптимални - сред минус и .

В неделя ще стартира стопляне. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР