Le Gavroche: Michel Roux Jr ще затвори реномирания лондонски ресторант за „по-добър баланс между работата и личния живот“

...
Това беше и трамплинът в кариерата на много известни готвачи,
Коментари Харесай

Това беше и трамплинът в кариерата на много известни готвачи, включително Марко Пиер Уайт.

< p>Но той ще затвори в началото на следващата година, когато договорът за наем изтече, според известния готвач Ру-младши.

63-годишният - съдия в MasterChef: Професионалистите - каза в изявление, че той искаше да има по-добър баланс между професионалния и личния живот.

Той написа: „Това решение не беше взето леко. Льо Гаврош означава толкова много, не само за мен и семейство Ру, но и за целия Гаврош екип и вие, нашите гости, които станахте наше семейство през толкова много години.

„Винаги съм смятал, че ако Le Gavroche някога затвори, трябва да е на високо ниво.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Michel Roux Jr (@michel_roux_jr)

-->

„Le Gavroche продължава да е напълно зает, седмица след седмица, но от известно време знам, че трябва да отделя време за по-добър баланс между работата и личния живот, за да мога да прекарвам повече време със семейството си и с другата си работа начинания."

Ру младши добави, че поредица от „празнични вечери", започващи през ноември, ще се проведат до затварянето на ресторанта и че името ще „продължи да бъде познато присъствие“ в изскачащите прозорци и други начинания на Roux.

„Това не е краят на Le Gavroche – ресторантът може да затваря, но името ще продължи да живее“, добави той.

Прочетете още:< br />Ресторантът на Гордън Рамзи, превзет от активисти
Prezzo се готви да затвори 46 ресторанта

„Не мога да бъда по-благодарен за екипа на ресторанта, който обичаше ресторанта, сякаш беше техен собствен .

„Целият екип, минал и настоящ, завинаги ще има моята благодарност и винаги ще бъде считан за част от семейството на Ру.“

Ресторантът е открит през 1967 г. от Братята френски ресторантьори Алберт и Мишел Ру-старши

Изображение: Алберт Ру пред Le Gavroche през 1991 г.

По онова време това беше единственият френски ресторант от този вид в Лондон, предлагащ класическа френска храна и най-високите стандарти на готвене и обслужване.

Това беше и първият ресторант в Обединеното кралство, награден с три звезди Мишлен, които притежаваше от 1982 до 1993 г.

Ру младши, син на Алберт Ру , пое ресторанта от 1991 г., спечелвайки две звезди Мишлен и постоянно място в списъка на 50-те най-добри ресторанта в света.

Редица топ готвачи също са „заслужили своите ивици“ в Le Gavroche, включително Рамзи, който е работил там една година през 20-те си години, и Пиер Уайт, който е тренирал с Алберт и Мишел Ру старши в ресторанта в началото на 80-те години.

Знаменитият готвач Маркъс Уеринг, също съдия в MasterChef: Професионалистите се присъединява към екипа на Le Gavroche през 1993 г., където работи заедно с Рамзи.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР