Лазар Влайков вече е зад решетките, научи Пазарджишка Марица“. Новината

...
Лазар Влайков вече е зад решетките, научи Пазарджишка Марица“. Новината
Коментари Харесай

Прибраха Лазар Влайков в затвора

Лазар Влайков към този момент е зад решетките, научи „ Пазарджишка Марица “. Новината удостовери Сашка Андрекова от Министерството на правораздаването. След като преди няколко дни общинският консултант и някогашен ръководител на локалния парламент в Септември получи дефинитивна ефикасна присъда, през вчерашния ден тя бе приведена в осъществяване. Първоначално 45-годишният виноградчанин е постъпил в приемното поделение, откъдето евентуално ще бъде изместен в някое от двете затворнически общежития.

На 15 октомври Окръжният съд в Пазарджик заседава по проблема с Влайков, който е упрекнат за нелепата гибел на ресторантьора Наско Тонкев, прострелян смъртоносно с персоналното му оръжие. Магистратите дадоха на съветника 4 година отнемане от независимост при първичен общ режим. До момента мярката му за неотклонение беше парична гаранция от 8000 лв..

Според обвинителния акт съветникът отишъл на тържеството с новия си револвер „ Глок 21 “ и 45 патрона, с цел да се похвали. Стрелял, давал го и на други посетители да го пробват, повикал и Тонкев, с цел да му се похвали. По непостоянен метод оръжието попаднало в ръцете на 6-годишния рожденик, който създал съдбовния изстрел, а ресторантьорът умрял на място.

На първа инстанция съветникът получи 3 година и 4 месеца затвор при първичен общ режим. Присъдени му бяха и разноските по делото в размер на 7000 лв..

Прокуратурата нападна присъдата, като изиска оптимално допустимите по Наказателен кодекс 6 години, редуцирани поради съкратеното разследване до 4 година Към това искане се причислиха брачната половинка и дъщерята на починалия - Павлина и Деница Тонкеви, както и юристът им Нягол Панов.

Така той получи 4 вместо 3 година и 4 месец затвор. Решението е дефинитивно и в действие от 29 октомври.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР