Лайа Санц е най-известната жена участник на рали Дакар. На

...
Лайа Санц е най-известната жена участник на рали Дакар. На
Коментари Харесай

Вижте как тази жена се превърна от единственото момиче в спорта до герой

Лайа Санц е най-известната жена участник на рали Дакар. На 31 години тя се трансформира в различим рали и ендуро водач, а пристрастеността към скоростта и адреналина идва от татко й. Испанката се качва на мотор за първи път на 4 години – на машината на брат си, а две години по-късно стартира да се състезава. Рали Дакар я вълнува още от дребна освен поради спортния темперамент, а и поради пейзажите.

" Когато започнах да се състезавам, бях единственото момиче. За благополучие, в днешни дни виждам повече девойки на стартовете, което значи, че в бъдеще ще има повече девойки като мен на Дакар. Знам, че ще отнеме известно време, само че съм сигурна, че ще стане. Факт е, че има разлика във физиката сред мъжете и дамите, само че с по-добра подготовка можем да се оправим. Все още имаме потребност огромните конструктори да влагат повече в дамите ", разкрива Санц.

https://t.co/Rgbi3AJK5r Un placer entrevistar a @LaiaSanz_ Suerte en el #Dakar2018 @KTM_Racing @kh7 @dakar #RLMAudiovisual #daligas pic.twitter.com/YWTExS6BQr
— Dali Gas (@dali_gas) January 11, 2018
Чаровната испанка приключи на девета позиция през 2015 година на рали Дакар, което е най-големият триумф в кариерата й. За 2018-а тя си слага за цел единствено финиширане в топ 15, което също няма да е толкоз елементарно поради сериозната конкуренция при мотоциклетите тази година - след първите шест стадия от началото на рали маратона топ 7 са разграничени от едвам 10 минути.

I don't know who has worse haira href= " https://twitter.com/tobyprice87?ref_src=twsrc%5Etfw " >@tobyprice87

No sé quién está más despeinado

No sé qui està més despentinat@dakar #Dakar2018 pic.twitter.com/49TeQycnoJ
— Laia Sanz (@LaiaSanz_) January 9, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР