Лай Цинде от управляващата Демократична прогресивна партия (ДПП) се откъсва

...
Лай Цинде от управляващата Демократична прогресивна партия (ДПП) се откъсва
Коментари Харесай

Противник на Китай е на път да спечели изборите в Тайван

Лай Цинде от ръководещата Демократична прогресивна партия (ДПП) се откъсва с огромна преднина при продължаващото в събота преброяването на президентските избори в Тайван, съобщи Агенция Франс Прес.

Действащият вицепрезидент печели 41,6% от подадените бюлетини, съгласно социологическите управляващи на острова при преброени над 60% от изборните секции . Лай изпреварва най-близкия си противник Хоу Юй от опозиционния Гоминдан, който е събрал 33,2%, демонстрират данни на Централната изборна комисия.

Лай се разгласи по време на шумна акция като бранител на демократичния метод на живот на Тайван. „ Това е мъчно извоюваната народна власт на Тайван. Всички би трябвало да ценим нашата народна власт и да гласуваме с възторг “, сподели кандидатът пред кореспонденти, до момента в който гласуваше в гимнастически салон в учебно заведение в южния град Тайнан.

Основният му конкурент Хоу Юй поддържа по-топли връзки с Китай и упреква ДПП, че подстрекава Пекин с позицията си, че Тайван е " към този момент самостоятелен ". Партията Гоминдан съобщи, че ще подтиква икономическия разцвет, като в същото време поддържа мощни връзки с интернационалните сътрудници, в това число със Съединени американски щати. „ Надявам се, че колкото и турбулентно да беше по време на изборния развой, всички ще се обединят след гласуването, с цел да се изправят пред бъдещето на Тайван “, сподели Ху пред кореспонденти след гласуването в град Ню Тайпе.

Агенция Франс Прес напомня, че Пекин назова любимеца Лай Цинде рисков " сепаратист " в дните преди гласуването, а в навечерието на гласуването министерството на защитата му даде обещание да " смаже " всяко придвижване към самостоятелност на Тайван. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР