Лавров направи това изявление в интервю за телевизионния канал НТВ,

...
Лавров направи това изявление в интервю за телевизионния канал НТВ,
Коментари Харесай

Глътнахме Езика! Русия Даде Отговор На Въпроса, Който Тормози Всички: Ще Има Ли Война Между Сащ И Северна Корея!

Лавров направи това изказване в изявление за телевизионния канал НТВ, заяви Българска телеграфна агенция.

" Американците освен подозират, а тъкмо знаят, че Пхенян разполага с нуклеарни бомби. Президентът Владимир Путин нееднократно, говорейки по този въпрос, е казвал, че е невероятно да си представим, че американците или който и да е различен имат стопроцентова информация за всички без изключение обекти в Северна Корея ", добави Лавров.

Аз в този момент не желая да пазя Северна Корея, а просто споделям, че всички сме съгласни с подобен разбор на обстановката, добави съветският външен министър.

Според него тази логичност е била подкрепена от множеството негови събеседници, с които се е срещнал тази седмица по време на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Лавров изрази вяра, че тази логичност ще бъде взета поради и от аналитиците във Вашингтон. В противоположен случай, означи той, обстановката може да излезе отвън надзор и да се стигне до " доста непредсказуем пик, и ще страдат хиляди и хиляди, десетки хиляди, в случай че не и стотици хиляди напълно почтени жители в Южна, Корея, в Северна Корея, несъмнено, и в Япония, а и Русия и Китай са напълно наоколо ".

Спирайки се на вътрешнополитическите битки в Съединени американски щати, Лавров изрази мнение, че те са обусловени от това, че на власт там е пристигнал непостоянен претендент.

Русофобите безусловно изпаднаха в нервозен срив от успеха на Доналд Тръмп на изборите и в този момент същите тези русофоби се пробват да притиснат неговата администрация в ъгъла, сподели съветският външен министър.

" Главна роля тук, несъмнено, играят демократите, които и до момента упрекват съветската интервенция за провалянето на Хилари Клинтън. Но с изключение на тях, и републиканците в забележителна степен, най-малко по някои въпроси, интензивно се причисляват към демократите. Това може да се изясни с избирането на непостоянен човек, който откри път към сърцата на гласоподавателите ", уточни първият съветски посланик.

Говорейки по тематиката за реформирането на Организация на обединените нации, Лавров сподели, че в международната организация безспорно има насъбрани излишества ( " мазнинки " ), които би трябвало да бъдат " изрязани ", само че това би трябвало да стане деликатно, с цел да не бъде обиден нейният жив организъм. Тези бюрократични излишества значително се изясняват с това, че в Организация на обединените нации членуват 193 страни. Всяка от тях има " безусловно обяснимо предпочитание " да бъде приобщена по някакъв метод към работата на организацията и да бъде показана в нейния Секретариат, добави той.

Публикуваната тези дни декларация на Съединени американски щати за промяна на Организация на обединените нации няма отношение към структурите, основани въз основа на Устава на организацията и не е управление за работата на нейните органи, акцентира Лавров. Макар че тази декларация е подписана от огромен брой страни, това не я прави формален документ на Организация на обединените нации.

" Да, въпросното мероприятие се организира в тази постройка (централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк - б.р.), само че то няма никакво отношение към структурите, основани въз основа на Устава на Организация на обединените нации ", посочи той.

Според него изложените в декларацията правила биха могли да станат основа за работата на Секретариата на Организация на обединените нации единствено в случай че той получи за тази цел подобаващ мандат. А подобен мандат може да бъде получен единствено от Съвета за сигурност или Общото заседание на Организация на обединените нации, добави съветският външен министър.

Когато американският план бил възложен на Русия и на други страни, то Съединени американски щати се отказали да разискват каквито и да са формулировки в него.

" Разбира се, нито ние, нито Китай, нито Франция можехме да се съгласим с подобен метод ", означи Лавров.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР