Лавини отнеха живота на девет души за три дни в

...
Лавини отнеха живота на девет души за три дни в
Коментари Харесай

Лавини убиха девет души за три дни в Австрия

Лавини лишиха живота на девет души за три дни в Австрия. Повечето са засегнали района на Западен Тирол, като единствено в петък са починали петима души, допълват избавителните служби.

Полицията разгласи, че един от случаите е лишил живота на група шведски скиори, които са излезли отвън пистите с планински лидер в региона на Ишгъл, покрай швейцарската граница. Водачът и четирима души от групата са били пометени, като единствено един от тях е оживял. Той съумява да се обади за помощ и е откаран с хеликоптер.

Мъж на 60 години и 61-годишната му брачна половинка са били погълнати от лавина, до момента в който са карали ски край село Ауфах. В събота австриец на 58 години почина в Ширмн край Инсбрук при рухване на лавина, която рани още четирима души.

В известния западен район Форарлберг почина умел скиор на 43 години, откакто през уикенда в Австрия паднаха изключителни количества сняг. Петима фенове на зимните спортове бяха затрупани от снеговалеж в огромния курорт Зьолден, само че всички бяха избавени.

" През последните три дни се случиха над 100 случая, свързани с лавини, при които се постановиха 70 интервенции ", обявиха през днешния ден районните управляващи на Тирол, като нарекоха обстановката " невиждана " и предизвестиха, че предстоят още такива обстановки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР