Лавина от гняв в Киев сред вчерашния призив на легендарния

...
Лавина от гняв в Киев сред вчерашния призив на легендарния
Коментари Харесай

Зеленски бесен. Скочи на Кисинджър

Лавина от яд в Киев измежду вчерашния апел на именития  бивш държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър, който от форума в Давос прикани Украйна да седне на масата за договаряния с Русия, даже в случай че от нея бъдат поискани териториални отстъпки.В противоположен случай можело да пламне цяла Европа.

Украинският президент Володимир Зеленски посвети обичайното си видеообръщение на Кисинджър. Той твърдо отхвърли опцията страната му да се откаже от част от територията си в името на спокойно съглашение с Русия, предават международните информационни организации.

Зеленски разкритикува предложенията на някои западни политици Украйна да направи отстъпки на Москва, в това число посредством отвод от своя територия, заяви украинската организация УНИАН.

Тези " велики геополитици ", които оферират сходни решения, подценяват " ползите на елементарните украинци, на милионите, които в действителност живеят в териториите, които те им оферират да разменят против заблуда за мир ", сподели Зеленски.

Винаги би трябвало да мислим за ползите на хората и да помним, че полезностите не са просто думи, съобщи украинският водач. И изрази неразбиране от това, че макар " съветските ракети... макар десетките хиляди убити украинци... макар Буча и Мариупол.

Въпреки разрушените украински градове ", в " Давос от дълбокото минало изскача да вземем за пример господин Кисинджър и споделя, че трябвало било да се даде на Русия парче от Украйна. За да не се отчужди Русия от Европа. Имам възприятието, че за господин Кисинджър годината не е 2022-та, а 1938. И той си е мислел, че приказва не с аудиторията в Давос, а в тогавашен Мюнхен, съобщи Зеленски.

Интересите на украинците не трябва да бъдат измествани от ползите на тези, които " бързат за поредна среща с диктатора ", сподели той, имайки поради съветския президент Владимир Путин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР