Латвийският парламент обяви днес Русия за държава, подкрепяща тероризма, предаде

...
Латвийският парламент обяви днес Русия за държава, подкрепяща тероризма, предаде
Коментари Харесай

Парламентът на Латвия обяви днес Русия за „държава, подкрепяща тероризма“

Латвийският парламент разгласи през днешния ден Русия за " страна, подкрепяща тероризма ", съобщи Франс прес, като цитира декларация, поместена на уеб страницата на законодателния орган.

Парламентът " признава Русия за страна, подкрепяща тероризма ", и приканва другите страни " да изразят същото мнение ".

Сеймът признава за тероризъм дейностите на съветските войски в Украйна и приканва страните от Европейски Съюз неотложно да спрат да издават визи на жители на Русия и Беларус.

Според латвийските парламентаристи Русия " доста години поддържа и финансира терористични режими и организации по разнообразни способи - директно и индиректно ".

Депутатите " уверено осъждат военната експанзия и широкомащабното навлизане в Украйна станало с поддръжката на беларуския режим ". В тази връзка парламентаристите приканват " евроатлантическата общественост и сътрудниците й незабавно да засилят и вкарат всеобхватни наказания против Русия ".

Жителите на Латвия, които одобряват съветско поданство, ще би трябвало изоставен страната. Съответно " ще би трябвало да се внесат и разяснения в законите ", съобщи през днешния ден в Туитър външният министър Едгарс Ринкевичс.

В Латвия живеят над 50 000 жители на Руската федерация, добавя ТАСС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР