Латвия ще купи от САЩ шест ракетни системи “Хаймарс(HIMARS) като

...
Латвия ще купи от САЩ шест ракетни системи “Хаймарс(HIMARS) като
Коментари Харесай

Латвия ще купи шест ракетни установки Хаймарс

Латвия ще купи от Съединени американски щати шест ракетни системи “Хаймарс ”(HIMARS) като част от напъните за увеличение на отбранителния си потенциал след нахлуването на Русия в Украйна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Латвийският министър на защитата Андрис Спрудс съобщи през днешния ден, че Държавният департамент на Съединени американски щати е разрешил продажбата на мобилни оръжейни системи, които изстрелват управляеми ракети с огромен обхват.

Латвия, която е член на Европейски Съюз и НАТО, ще се снабди и с високоточни ракети АТАКМС, написа той в " Екс ". Ракетите са предопределени за нанасяне на удари надълбоко зад вражеските линии.

Сделката е на обща стойност от към 220 млн. $. Очаква се договорът да бъде подписан през идващите месеци.

Закупеното въоръжение ще " усили доста " мощта на латвийската войска и ще усъвършенства стратегическото партньорство със Съединени американски щати, добави Спрудс.

Американската организация за съдействие в региона на защитата и сигурността също съобщи, че продажбата ще усили качествата на балтийската страна, граничеща с Русия и Беларус. Агенцията добави, че това ще увеличи бойната съгласуемост със силите на Съединени американски щати и други съдружници от НАТО, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР