Латвия номинира Валдис Домбровскис за втори мандат европейски комисар. Домбровскис

...
Латвия номинира Валдис Домбровскис за втори мандат европейски комисар. Домбровскис
Коментари Харесай

Латвия номинира Домбровскис за още един мандат в ЕК

Латвия номинира Валдис Домбровскис за втори мандат европейски комисар . Домбровскис заяви новината в " Туитър ", представен от Политико.

Петпартийното държавно управление на Латвия поддържа кандидатурата му на среща на кабинета тази заран.

Домбровскис написа още в обществената мрежа, че е чест за него да бъде номиниран за еврокомисар . Той даде обещание да не предава гласуваното му от държавното управление на Латвия и латвийските гласоподаватели доверие.

Ще работя за ползите на по-силна Европа , даде обещание еврокомисарят.

В момента той е заместник-председател на Европейската комисия и дава отговор за еврото и обществената политика, а също и за финансовите услуги.

Близък до Домбровскис удостовери, че еврокомисарят желае да продължи да работи по икономическите политики в Брюксел . Вероятно той ще изиска да поеме финансовите услуги, икономическите каузи или бюджета на Европейски Съюз.

Домбровскис ще реши идната седмица след диалози с премиера Кришянис Каринс и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер дали да продължи мандата си в Комисията или да заеме мястото си в Европейския парламент. Той беше определен на изборите за Европейски парламент през предишния месец.

Юнкер разяснява, че избира тези еврокомисари, които ще служат още един мандат, да не заемат местата си в Европейския парламент , с цел да избегнат спомагателни разноски.

Домбровскис има дълга кариера в политиката и опит във финансовата политика. Той е финансов министър на Латвия за две години до 2004 година , когато страната се причислява към Европейски Съюз. През 2009 година става министър председател на Латвия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР