Латвия, Литва, Естония, Полша, Чехия, Словакия, Дания, Белгия и Нидерландия

...
Латвия, Литва, Естония, Полша, Чехия, Словакия, Дания, Белгия и Нидерландия
Коментари Харесай

Девет държави от ЕС спряха да приемат заявления за визи от руски туристи

Латвия, Литва, Естония, Полша, Чехия, Словакия, Дания, Белгия и Нидерландия не одобряват към този момент документи за виза от съветски туристи, заяви Асоциацията на туроператорите на Русия (АТОР).

" Вече не одобряваме документи от туристи от Латвия, Литва, Естония, Полша, Чешката република, Словакия, Дания, Белгия и Нидерландия ", се споделя в изказване.

В същото време някои страни не престават да издават визи на руснаци. Туроператорите означават, че описът на лоялните страни от Европейски Съюз, които до момента са издавали и не престават да одобряват документи за виза за туристически пътувания, включва Италия, Испания, Гърция, Франция, Унгария и Кипър (национална виза, а не шенгенска).

Средно обработката на документите лишава към четири седмици, само че обстановката в другите консулства варира доста. Например, на унгарското консулство в Москва са нужни приблизително 15 календарни дни за издаване на виза, а на гръцкото консулство - 2,5 седмици. В същото време някои туристи би трябвало да преминат през всички процедури в гръцкото консулство за 5 дни.

" Колкото по-лоялна е една страна, толкоз по-дълго време лишава приемането на виза, даже преди прекъсването на споразуменията, защото лоялността се показва директно в шумотевица и опашки. Такива страни към този момент са Франция, Испания и Германия. Още предходната седмица периодите за приемане на визи за такива страни бяха месец и половина ", споделиха наблюдаващи пред представители на АТОР, съобщи Нова телевизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР