Ларс Даниелсон - постоянният представител на Швеция в Европейския съюз,

...
Ларс Даниелсон - постоянният представител на Швеция в Европейския съюз,
Коментари Харесай

Швеция: Приемането на България и Румъния в Шенген зависи от Австрия и Нидерландия

Ларс Даниелсон - непрекъснатият представител на Швеция в Европейския съюз, означи, че приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство зависи на първо място от заинтригуваните страни, като уточни Австрия и Нидерландия , които се опълчиха на предлагането тези две източноевропейски страни да станат членове на зоната.

Според Даниелсон, чиято страна пое ротационното председателство на Евросъюза от началото на 2023 година, България и Румъния ще станат членове на Шенген, откакто Австрия и Нидерландия дадат зелена светлина, което може да значи реализиране на съглашение във връзка с миграцията, оповестява SchengenVisaInfo.com.

" Не виждаме смисъл да го включваме в дневния ред, до момента в който не стане ясно, че има рационален късмет да получим утвърждение в Съвета. Така че ще се опитаме да го създадем по време на шведското председателство , само че не мога да подсигурявам, че това ще се случи ", съобщи той.

През декември предходната година Австрия и Нидерландия се опълчиха на приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство, а в случай че Австрия упорства да позволи разширението на Шенген след постигането на уместно съглашение за имиграцията, приемането на Румъния може да бъде отсрочена най-малко за идната година.

Това обаче е доста малко евентуално да се случи. Посланик Даниелсон уточни, че по време на шведското председателство няма да има приключен п акт за миграцията , а евентуално не и преди 2024 година Той добави, че по новите политики ще се работи до юли, когато Испания ще поеме председателството на Европейски Съюз за втората половина на 2023 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР