Лапсус на президента на САЩ Джо Байдън по време на

...
Лапсус на президента на САЩ Джо Байдън по време на
Коментари Харесай

Лапсус: Байдън обърка Колумбия с Камбоджа

Лапсус на президента на Съединени американски щати Джо Байдън по време на срещата на върха на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) в Пномпен се трансформира в медийна вест, съобщи Франс прес.

" Бих желал да благодаря на премиера за лидерската роля, която играе Колумбия като ръководител на АСЕАН " , съобщи Байдън при откриването на срещата на върха на АСЕАН в камбоджанската столица, седнал до премиера на Камбоджа Хун Сен.
 
Biden, in remarks at the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) Summit, thanks " the prime minister for Colombia " for his " leadership as ASEAN chair. "

The ASEAN chair is the prime minister of Cambodia.
— RNC Research (@RNCResearch)
Всъщност Камбоджа е ротационен ръководител на АСЕАН, а Колумбия даже не членува в групата , поради обстоятелството че част от напълно различен географски район на света.

Biden's tongue slips again, confuses Combodia with Colombia at ASEAN Summit
— Gulf Today (@gulftoday)
Изглежда, че Колумбия по някаква причина не излиза от мислите на Байдън , тъй като той позволи същия лапсус, когато приказва пред публицисти, преди да потегли за Камбоджа, откъдето стартира обиколката му в Азия за присъединяване в три срещи на върха. " Потеглям за Колумбия ", съобщи той, само че след това бързо се поправя.

Лапсусът напомни и още по-сериозен гаф на вицепрезидентката Камала Харис. По време на аудиенция на демилитаризираната зона, разделяща Северна от Южна Корея, тя съобщи, че Съединени американски щати имат съюз със Северна Корея и това е един мощен и дълготраен съюз, напомня Франс прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР