Ланс Строл трябва да си намери ново хоби. Това е

...
Ланс Строл трябва да си намери ново хоби. Това е
Коментари Харесай

Ралф Шумахер с остра атака към пилот: Трябва да си намери ново хоби

Ланс Строл би трябвало да си откри ново занимание. Това е мнението на Ралф Шумахер. Бившият водач на Джордън, Уилямс и Тойота допусна, че канадецът може би ще желае да се откаже от надпреварите, откакто е бил компрометиран от Нико Хюлкенберг.

Строл дебютира в F1 през 2017 година с екипа от Уилямс. Въпреки че записа първия си подиум в Гран при на Азербайджан същата година, канадския играч непрекъснато бе подложен на редица рецензии. Синът на канадския милиардер Лорънс Строл е изправен пред непрекъсната борба, в която би трябвало да потвърди, че има място в шампионата.

Кариерата му в дребните формули включва голям брой триумфи и трофеи. Ланс Строл даже е бил част от Академията на Ферари за млади водачи в интервала 2010-2015 година Подобно на международния първенеца, Макс Верстапен, състезателят от Монреал прескача няколко стъпала на стълбицата, с цел да премине от европейската Формула 3 към F1.

Въпреки това финансирането от неговия татко изиграва значима роля за приемането на мястото в Уилямс. Оттогава той носи етикета на заплатен водач. Подобен бе и казусът с Никита Мазепин в екипа на Хаас.

През 2019 година Ланс Строл се реалокира в Рейсинг Пойнт, откакто Лорънс Строл закупува банкрутиралия отбор на Форс Индия. Сега тимът от Силвърстоун носи името Астън Мартин и има петгодишен проект, в който желае да се бори за победи и трофеи.

Очакванията бяха Ланс Строл с лекост да прескочи Q1 и да се пребори с новия си съотборник Нико Хюлкенберг. Германският играч не е взимал присъединяване в Гран при от есента на 2020 година Тогава той размени канадския си сътрудник в конкуренцията на пистата Нюрбургринг. Въпреки това, в границите на една обиколка Хюлкенберг изпревари Строл с 0.255 сек. За страдание и двамата водачи на Астън Мартин отпаднаха от първия сегмент от квалификацията. В надпреварата въпреки всичко Строл приключи пред Хюлкенберг, само че още веднъж бе отвън топ 10.

Във връзка с това, Шумахер насочи остри рецензии към водача на Астън Мартин. Шесткратният победител в F1 съобщи, че представянето на Строл в квалификацията е било „ позорно„. Същевременно той сложи под въпрос доверието в него като спортен водач.

„ Ланс Строл би трябвало да си откри ново занимание. Представянето му в квалификацията на Сахир беше смущаващо. Със сигурност Нико свърши по-добра работа “, сподели Шумахер в диалог с немската телевизия Sport1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР