Lamborghini ще представи концепция на първия си напълно електрически суперавтомобил

...
Lamborghini ще представи концепция на първия си напълно електрически суперавтомобил
Коментари Харесай

Lamborghini ще представи концепция на първия си напълно електрически суперавтомобил

Lamborghini ще показа идея на първия си изцяло електрически суперавтомобил на Седмицата на колите в Монтерей в Калифорния в петък.

Италианският авто производител по-рано тази седмица пусна тийзър под формата на изображение на контур на елегантно изглеждащото транспортно средство. В коментар, съпътстващ изображението, той сподели на автомобилните почитатели да чакат нещо „ ново и в действителност вълнуващо “.
-->
Каквото и да разкрие Lamborghini, първият му изцяло електромобил няма да тръгне по пътищата скоро, защото компанията към този момент съобщи, че ще влезе в произвеждане „ до края на десетилетието “, като 2028 година наподобява евентуалната целева дата.

Митя Боркерт, началник на дизайна на Lamborghini, сподели пред Auto Express, че първият му изцяло електрически суперавтомобил ще одобри „ 1000% ДНК-то на дизайна на Lamborghini “, добавяйки, че „ няма да нарани или наруши никоя от другите ни моделни линии “.

Lamborghini не бърза да премине към електричество, като дава обещание да пусне газово-електрически хибридни версии на своята гама до 2024 година, преди да направи първия си изцяло електрически суперавтомобил.

Всички погледи ще бъдат ориентирани към това, което е измислил за първия си изцяло електрически модел, освен във връзка с дизайна, само че и употребяваната технология, с цел да подсигурява типа на високопроизводителните коли, които почитателите чакат от суперавтомобил.

Представянето на първата напълно електрическа кола на Lamborghini идва единствено няколко месеца откакто пусна на пазара plug-in хибрида Revuelto, който заменя суперавтомобила Aventador.

Коментирайки автомобилната електрификация в изявление през април, основният софтуерен шеф на Lamborghini Рувен Мор призна, че „ обществената среда се е трансформирала “, акцентирайки фактори като по-строги разпореждания за излъчванията и вероятността някои градове, изключително в Европа, вероятно да преминат към ограничение на пътищата достъп до коли с известна степен на електрификация.

Мор добави, че подобренията в софтуерните съставни елементи, като батериите, също са помогнали на Lamborghini да усили фокуса си върху създаването на гама от хибридни и изцяло електрически транспортни средства.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР