КЗП и БАБХ влязоха на проверка в хипермаркет в столицата

...
КЗП и БАБХ влязоха на проверка в хипермаркет в столицата
Коментари Харесай

КЗП и БАБХ влязоха на проверка в хипермаркет, откриха нарушения

КЗП и БАБХ влязоха на инспекция в хипермаркет в столицата и още в самото начало откриха нарушавания.

Заместник-изпълнителният шеф на БАБХ доктор Галя Викьова заяви: “Колегите откриха на регал към 20 опаковки кренвирши по 200 грама с изминал период на валидност и 5-6 опаковки моцарела с неотдавна изминал период. ”

Тя уточни, че е осъществена инспекция на етикетираните млечни артикули - сирена и кашкавали.

“Не откриваме такива, които да са с съществуване на немлечни мазнини. При млечните артикули не се откри съществуване на немлечни мазнини. Проверката продължава с насипна витрина, където има бяло саламурено сирене ”, добави още Викьова.

Тя посочи, че санкцията за тези нарушавания е сред 2000-4000 лева

Председателят на КЗП Стоил Алипиев уточни, че се ревизира дали се закупуват артикули на една цена на щанд и се получава по-висока цена на касата. “Ако се окаже, че има имитиращи артикули, които се продават като сирене или кашкавал, това дава всички предпоставки комисията да разсъждава в посока нелоялна комерсиална процедура. Проверяват се оповестените промоции в магазина и дали има съотвествие сред това, което е в брошурите и това, което се продава. Ще се пхроверява и какъв е маржът на цената, която излиза от производителя и тази, която е при търговеца, " съобщи Алипиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР