Кюстендил. В община Кюстендил не е останало нито едно училище.

...
Кюстендил. В община Кюстендил не е останало нито едно училище.
Коментари Харесай

Петър Витанов, БСП: Когато няма поминък и икономическа перспектива, няма кой да остане в малките градове

Кюстендил. " В община Кюстендил не е останало нито едно учебно заведение. Това е тъжно, няма по какъв начин да имаме младежи, като нямаме учебни заведения, денонощна аптека и инфраструктура ". Тези проблеми изложиха пред претендента за евродепутат от листата на " Българска социалистическа партия за България " Петър Витанов жителите на Кюстендил, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Той съобщи, че за 10 години Бойко Борисов е унищожил страната ни, с цел да резервира личния си имидж. " Когато няма занаят и икономическа вероятност, няма кой да остане тук. Това ни беше отнето и с цел да го променим, би трябвало да променим ръководството ", съобщи той. По думите му Европа наподобява нереална и далечна, само че всеки ден в Народното събрание се одобряват някакви решения, които безусловно са ни спуснати от Брюксел и директно въздействат върху нашия живот. " С едно тракване се гласоподава Пакетът за подвижност, който лиши от прехранване хиляди български превозвачи и техните фамилии, които евентуално също ще изоставен България ", сподели той
Витанов посети и с. Шишковци, където беше посрещнат от кмета на селото и поданици. Той се срещна с представители на локалния бизнес, които споделиха, че има липса на работна ръка, тъй като младите бягат по огромните градове и чужбина. Витанов посети част от локалните предприятия и беседва с служащите.
Кандидатът за евродепутат Иван Кръстев посети Бобошево. Хората там споделиха, че са обезпокоени от ниските приходи, от неналичието на работни места и на задоволително предпоставки- младите фамилии да се задържат там. “Централната власт би трябвало да обърне внимание на дребните общини, тъй като няма по какъв начин да чакаме да се доближим до по-богата Европа, в случай че не спрем увеличаващата се разликата в стандарта на живот в нашата страна ", съобщи Кръстев. По думите му средства се насочват основно към огромните градове, а дребните са оставени на произвола на ориста, по тази причина и губят популацията си - липсват вложения и няма поддръжка от страна на страната. " Неадекватната политика на държавното управление обрече общини като Бобошево на непрекъсната битка за оцеляване, макар напъните на локалната власт да влага европейски финансов запас в поправки на уличната мрежа и водопровода, в обществена и спортна инфраструктура ", разяснява той. Според него в Бобошево има капацитет и условия за развиване на туризъм - прелестна природа, исторически и културни забележителности, добра локация – покрай интернационален транспортен кулоар. По думите му привличането на туристи, което ще докара и до повишение стандарта на живота тук, е въпрос на далновидна и ориентирана към хората политика.
В Сапарева Баня, по време на срещата си с Иван Кръстев, хората показаха като съществени проблеми ниските пенсии, обезлюдяването, безработицата, неналичието на предприятия. Те показаха тревога- дали има злоупотреби с общински бюджетни средства при построяването на резервора за минерална вода.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР