Кюстендил. Община Кюстендил надгражда досегашните дейности по отношение на патронажната

...
Кюстендил. Община Кюстендил надгражда досегашните дейности по отношение на патронажната
Коментари Харесай

Радмила Рангелова, зам.-кмет на Кюстендил: С нов проект надграждаме досегашните дейности по отношение на патронажната грижа

Кюстендил. Община Кюстендил надгражда досегашните действия във връзка с патронажната грижа. Това сподели зам.-кметът на Община Кюстендил с сектор „ Социални услуги, стратегии и планове “ Радмила Рангелова на конференция, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Кюстендил . Зам.-кметът показа планът „ Патронажна грижа + в Община Кюстендил “, финансиран по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, чиято съществена цел е да се обезпечи поддръжка посредством даване на патронажни грижи за възрастни хора и лица с увреждания, посредством услуги в домашна среда от експертите на Центъра за патронажна грижа, както и поддръжка за адаптиране на обществените услуги, делегирани от страната действия в отговор на невижданите провокации, свързани с разпространяването на COVID-19. Изпълнението на плана ще обезпечи продължение и надграждане на поддръжката по обезпечаване на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в домове на лицата, които са най-застрашени от Корона вируса на територията на община Кюстендил. Сред целевите групи са чиновници в структури на обществената администрация на национално и локално равнище, включително предоставящи обществени и здравни услуги, чиновници на снабдители на обществени услуги, консуматори на обществени услуги, делегирани от страната действия, хора с увреждания, възрастни хора в неспособност от самообслужване, лица над 54 години, както и други уязвими групи, в това число лица сложени под карантина по отношение на COVID-19, лица от рисковите групи за заразяване с COVID-19.

По плана ще се назначат медицински експерти, обществени посредници, психолог, кинезитерапевт-рехабилитатор, както и началник. Предвижда се да се дават почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за нуждаещи се лица с увреждания и възрастни хора във всички обитаеми места на територията на община Кюстендил. Предоставяне на психическа поддръжка и консултиране. Доставка на храна, хранителни артикули и артикули от първа нужда, в това число медикаменти, закупени със средства на потребителите или с други средства, възнаграждение на битови сметки, заявяване и приемане на неотложни административни и битови услуги. Транспорт на личния състав, предоставящ патронажна грижа, от и до домовете на лицата.
По отношение на предварителната защита на COVID-19 в обществените услуги, делегирани от страната действия в Община Кюстендил, дейностите е са ориентирани към обезпечаване на поддръжка за пригаждане на обществените услуги, делегирани от страната действия към зародилите в резултат на изключителната епидемиологична конюнктура провокации.

Венцеслав ИЛЧЕВ

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР