Кюстендил. Медиците в Кюстендил са започнали работа със закачени на

...
Кюстендил. Медиците в Кюстендил са започнали работа със закачени на
Коментари Харесай

Кюстендил: Медиците в града са започнали работа със закачени на реверите си протестни лентички срещу насилието над свои колеги

Кюстендил. Медиците в Кюстендил са почнали работа със закачени на реверите си протестни лентички против насилието. Това заяви за Радио „ Фокус ” – Кюстендил доктор Пламен Симеонов, ръководител на Районната гилдия на Българския лекарски съюз в Кюстендил. Протестни лентички са раздадени на работещите лекари в болничните заведения и поликлиниките. „ По този метод за следващ път ще изразим нашето противоречие с упражняваното принуждение над медиците в България ”, сподели доктор Пламен Симеонов.
По думите му, правосъдната институция е тази, която ползва строгостта на закона. „ Явно е това, че единствено с ефикасни присъди за агресорите няма да се получи. Според мен би трябвало да се стигне до налагане на ефикасни присъди и тези неща да спрат ”, акцентира доктор Пламен Симеонов. По думите му, има и още един обезпокоителен факт, а той е че насилието не е единствено в лечебните заведения, принуждение към този момент има и на улицата, и в учебните заведения.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР