Кюстендил. БДЖ отваря базите си за деца от приемни семейства.

...
Кюстендил. БДЖ отваря базите си за деца от приемни семейства.
Коментари Харесай

БДЖ отваря базите си за деца от приемни семейства

Кюстендил. БДЖ отваря базите си за деца от приемни фамилии. Това оповестиха от пресцентъра на БДЖ . От 1 до 5 април тази година първата група деца и техните родители от Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) ще бъдат настанени в базата на БДЖ в Паничище. Кампанията под надпис „ Очаквана почивка ” има за цел да подкрепи деца в потребност, като им даде опция да получат незабравима отмора в базите на държавната железница в цялата страна. Освен почивните станции националният железопътен транспортьор ще даде безвъзмезден превоз, доста занимания и всичко належащо за „ Очаквана почивка “.
„ Вярваме, че всички ние би трябвало да имаме отношение и да оказваме помощ на децата. Инициативата на БДЖ е една дребна стъпка в тази посока. Отворени сме за партньорство с всички организации, които поддържат деца в неравностойно състояние и сме уверени, че всяка подадена ръка гради един по-добър свят. Благодарим на НАПГ и нашите сътрудници за опцията да подарим тези няколко щастливи дни на децата “, разяснява изпълнителният шеф на БДЖ Никола Василев.
По време на престоя за децата ще бъдат проведени разнородни занимания – екскурзии до известни забележителности в региона, доста игри и събития, които ще подсигуряват прелестно преживяване и незабравими страсти. Любимецът на публиката Ненчо Балабанов ще забавлява благотворително малчуганите на 2-ри април. Новата му ария „ Ти избираш ” освен е отдадена на децата от приемната грижа, само че и те са основните настоящи лица в клипа.
Целта на самодейността „ Очаквана почивка “ е тя да се трансформира в обичайната, като притегля поддръжка от повече организации, с цел да може да доближи до всички деца и техните приемни родители.
Партньори в акцията са „ Девин “ ЕАД и „ Папас олио ” АД.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР