Кьолн официално подаде молба за преиграване на изминалия мач от

...
Кьолн официално подаде молба за преиграване на изминалия мач от
Коментари Харесай

Искат преиграване на Борусия - Кьолн заради нередовен гол

Кьолн публично подаде молба за преиграване на миналия мач от Бундеслигата против Борусия (Дортмунд) поради неточност на съдийския екип. В добавеното време на първото полувреме, при резултат 1:0 в интерес на отбора от “Сигнал Идуна Парк”, имаше центриране от корнер, след което Сократис вкара топката в мрежата на гостите. Първоначално основният съдия Патрик Итрих маркира нарушаване против вратаря Тимо Хорн и не зачете попадението. Последва обаче разглеждане на обстановката от екипа експерти (VAR), който в такива случаи оказва помощ с ревизиране на противоречивото състояние на запис от няколко камери. От там алармираха на рефера, че бранителят на Борусия не е нарушил разпоредбите. Итрих пък незабавно уточни центъра - гол за Дортмунд.

От Кьолн обаче акцентират обстоятелството, че по време на противоречивото състояние съдията е надул свирката, преди коженото кълбо да беше минало голлинията. Според разпоредбите играта стопира на момента, в който арбитърът алармира - т.е. гол няма.

В последна сметка Борусия завоюва с 5:0, като от управлението на клуба приканиха противника да се научи да губи.
Sokratis got the credit for Dortmund's second goal, VAR got the assist.

Right call? #bvbkoe https://t.co/Fw7KJdYD25
— FOX Soccer (@FOXSoccer) September 17, 2017

През 1997 година в немския футбол имаше подобен случай. Тогава локалният футболен съюз реши да има преиграване на срещата Мюнхен 1860 - Карлсруе, тъй като единият от головете падна 0.6 секунди след сигнала на съдията. После обаче се намеси ФИФА и наложи несъгласие върху решението на Германския футболен съюз, с което мачът по този начин и не се преигра. Бундеслига 4 кръг, неделя 17 септември  Борусия (Дортмунд) 5:0краен резулат  Кьолн
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР