Майка бе призната за виновна в убийство, след като удуши три дъщери в Нова Зеландия

...
Квалифицираният медицински специалист отрече да е извършил убийство, твърдейки, че
Коментари Харесай

Квалифицираният медицински специалист отрече да е извършил убийство, твърдейки, че е била с психични разстройства и не е знаела какво прави по това време.

Дикасън се опита да убие децата си с помощта на връзки, преди да ги задуши с възглавници.

След това тя ги постави в леглата им под завивките и се опита да се самоубие.

По време на четири- седмичен процес, прокурорите посочиха тревожни съобщения и история на онлайн търсене, направена от Дикасън, която включваше коментари за желание да убие децата й и търсения в Google за „най-ефективната свръхдоза при деца“.

Изображение: Манди Сибаньони, бавачка на трите жертви , държи снимки на семейството. Снимка: AP

Защитата описа Дикасън като любяща майка, която изпадна в следродилна депресия и беше на толкова тъмно място, че нямаше друг избор освен да убие децата си, съобщи New Zealand Herald.

< p class="sdc-article-related-stories__link-text"> Лорън Джеймс: Пробивна звезда от Световната купа, излизаща от сянката на брат Рийс

„В съзнанието си тя ги убиваше от любов – тя се самоубиваше и не искаше да напусне децата... беше толкова сигурна, че това е правилното нещо, че настоя, каза адвокатът на защитата Ан Тухи.

Дикасън е изправен пред доживотна присъда затвор.

Нейният съпруг, Греъм Дикасън, се е преместил в Нова Зеландия от Южна Африка дни преди убийствата, търсейки по-стабилен начин на живот.

Г-н Дикасън, ортопедичен хирург, каза полицията, че е знаел, че съпругата му се бори с психичното си здраве и майчинство, но не е имал представа, че е способна да убие децата.

Изображение: Снимка: AP

След процеса журито отхвърли правната защита по законът за лудостта и детеубийството на страната съгласно Закона за престъпленията от 1961 г.

Законът гласи, че ако една жена причини смъртта на някое свое дете на възраст под 10 години и към момента на престъплението, „балансът на ума й е бил нарушен", тя подлежи само на присъда до три години затвор, ако бъде призната за виновна.

Дикасън се появи неподвижен на подсъдимата скамейка и тихо плака, когато напусна съда след присъдата, Радио Нова Зеландия (RNZ) съобщи.

Родителите й излязоха с изявление, насърчавайки семействата и хората да бъдат „наясно със симптомите на следродилна депресия“, тъй като казаха, че смъртта на техните внучки е резултат от болестта на дъщерите им, според RNZ.

Детектив инспектор Скот Андерсън каза, че полицията иска да изрази най-дълбоките си съчувствия към членовете на семейството, които никога няма да могат да видят Лиан, Мая и Карла да растат и да живеят живота си .

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР